Wat is opbollen en hoe doe je dit?
Waarom en wanneer bol je een deeg op? Het opbollen van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed kan…
Waarom en wanneer bol je een deeg op? Het opbollen van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed kan…
Wanneer je net begint met het bakken van brood vraag je jezelf misschien af wat ik bedoel met de ‘bulkrijs’. De bulkrijs is de eerste rijs dat het deeg zal doormaken. Waarom dit zo heet…
Tijd voor een klein feestje bij Bakkerij Rémon! Toen ik 3 weken geleden (uit een opwelling) bedacht om mijn domeinnaam te registreren en een website over brood te beginnen zijn er al ruim 1000 bezoekers…
Wanneer je nog niet heel ervaren bent met het bakken van brood dan wil er nog wel eens wat misgaan. Iets waarvan je niet goed weet waardoor het komt. ‘Help, het deeg rijst niet!’, is…
Wanneer je begint met het bakken van je eigen brood heb je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen. Verwachtingen van het bakresultaat, verwachtingen van de smaak, geur of misschien zelfs verwachtingen van de houdbaarheid. Logisch dat je verwachtingen…
Brood bakken, dat doe je lekker zelf! Zelf je eerste echt goede brood bakken? Met dit basisrecept lukt het! Ontdek hoe en waarom in eenvoudige stappen. Perfect voor beginners! Wil je ook zelf brood bakken?…
Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf misschien het volgende af: Waar laat je brood rijzen? Het recept zegt ‘zet het brood op een warme plek’, ‘zet bovenop je vaatwasser’ of…
Wanneer je voor het eerst brood gaat bakken zit je misschien met de volgende vraag: Wat is brood hydratatie? Je zoekt recepten op via internet, je zit misschien in een community of groep over brood…
Er is niets vervelender dan het ellenlange handenwassen na het kneden van brooddeeg. Je spuit je handen vol zeep, je zet de kraan aan en op het moment dat het water je handen aanraakt ontstaat…
Wanneer je voor het eerst een brood gaat bakken vraag je jezelf misschien af of je jouw broodvorm moet invetten of niet. Dit is eigenlijk een vraag waar meerdere antwoorden op mogelijk zijn. Het komt…