Bakboek

Hè, dat is jammer.. Geen echt boek (al mijn recepten staan op de website). Mijn bakboek (broodbak dagboek) is een dagboek over het bakken van brood. Ik schrijf hier niet elke dag voor. Maar je kunt hier mijn persoonlijke broodbak avonturen volgen.

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing
Bakboek Het bakken van je brood Mijn gereedschappen

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is een vervanging voor mijn pizzasteen. Wanneer je zoekt op Google naar ‘pizzasteel’ of ‘pizza steel’ zul je diverse aanbieders tegenkomen….

Aan de bak met Slaegemeel
Bakboek

Aan de bak met Slaegemeel

Bakken met ècht bakwaardig meel van Nederlandse bodem, Slaegemeel, wat is dat? Na het een paar keer voorbij te hebben zien komen werd ik toch wel benieuwd naar de bakkwaliteiten van dit Nederlandse bakgraan (vooral naar de Rode Wintertarwe). De granen worden in Gelderland verbouwd (in de Silvoldse Slaege). De granen zijn op dit moment…

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)
Bakboek

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Recepten in grammen op verzoek Regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers of de recepten ook in grammen aangegeven kunnen worden voor een bepaalde hoeveelheid. Dit zou wat rekenwerk schelen en komt beter uit voor de bezoekers van deze website die wat meer moeite hebben met rekenen of cijfers niet goed kunnen plaatsen (dyscalculie of…

De toekomst van Bakkerij Rémon (Op korte termijn)
Bakboek

De toekomst van Bakkerij Rémon (Op korte termijn)

“Uhm, Rémon… Waarom zijn jouw desembroden van je website verdwenen?” Dat is een hele goede vraag! En ik zal je proberen een uitgebreid en toegelicht antwoord te geven. Een website als dit onderhouden is ongelooflijk veel werk, dat is niet erg, maar… Ik kan niet alles tegelijk. Deze site bestaat nu 3 maanden en heeft…

1000 gebruikers sinds de lancering!
Bakboek

1000 gebruikers sinds de lancering!

Tijd voor een klein feestje bij Bakkerij Rémon! Toen ik 3 weken geleden (uit een opwelling) bedacht om mijn domeinnaam te registreren en een website over brood te beginnen zijn er al ruim 1000 bezoekers op deze website geweest! Het klinkt misschien niet als veel, maar voor mij is het toch heel wat! Vooral de…

Desem Herman, een nieuw thuis en molenproducten
Bakboek

Desem Herman, een nieuw thuis en molenproducten

Zoals je in mijn vorige dagboekbericht kon lezen ben ik een desemcultuur gestart voor het bakken van broden. In eerste instantie maakte ik gebruik van speltmeel van de Aldi. Inmiddels heb ik mijn ingrediënten eens onder de loep genomen en werd het tijd om over te stappen van supermarktproducten naar molenproducten. Tegenwoordig ‘verzorg’ ik Herman…