Bakboek

Hè, dat is jammer.. Geen echt boek (al mijn recepten staan op de website). Mijn bakboek (broodbak dagboek) is een dagboek over het bakken van brood. Ik schrijf hier niet elke dag voor. Maar je kunt hier mijn persoonlijke broodbak avonturen volgen.

150.000 weergeven!

150.000 weergeven!

Wat gaaf! Bakkerij Rémon heeft sinds de lancering vorig jaar september (2020) ruim 150 duizend weergaven gehad! Super leuk om te zien dat zoveel van jullie ook terug blijven komen. Vergeet je ook niet de website te delen op Social Media, met vrienden & familie? Zo help jij het bereik van Bakkerij Rémon ook verbeteren….

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven een nog beter bakresultaat. In het artikel staan een aantal verschillende mogelijkheden omschreven voor hoe je de stoom in je…

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is een vervanging voor mijn pizzasteen. Wanneer je zoekt op Google naar ‘pizzasteel’ of ‘pizza steel’ zul je diverse aanbieders tegenkomen….

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Recepten in grammen op verzoek Regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers of de recepten ook in grammen aangegeven kunnen worden voor een bepaalde hoeveelheid. Dit zou wat rekenwerk schelen en komt beter uit voor de bezoekers van deze website die wat meer moeite hebben met rekenen of cijfers niet goed kunnen plaatsen (dyscalculie of…

BW SM5 + aankoopproces + review

BW SM5 + aankoopproces + review

Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 (Spiraalkneder) van BakkerijWereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM Kneder Tafelmodel. Het is niet de goedkoopste spiraalkneder op de markt. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is bijzonder goed! Een bijzonder goede investering wanneer je veel en/of regelmatig brood bakt. Ik zou je…

Een nieuwe (ongemakkelijke) uitdaging, start van de opnames

Een nieuwe (ongemakkelijke) uitdaging, start van de opnames

Na veel werk te hebben verzet op deze website (schrijven van ruim 70 artikelen, waaronder recepten) is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nooit had ik gedacht dat ik op deze manier meegesleurd zou worden in de magie van het brood bakken. Zoals je wellicht weet komt binnenkort mijn basiscursus beschikbaar: ‘Je eerste brood: Witbrood…

De toekomst van Bakkerij Rémon (Op korte termijn)

De toekomst van Bakkerij Rémon (Op korte termijn)

“Uhm, Rémon… Waarom zijn jouw desembroden van je website verdwenen?” Dat is een hele goede vraag! En ik zal je proberen een uitgebreid en toegelicht antwoord te geven. Een website als dit onderhouden is ongelooflijk veel werk, dat is niet erg, maar… Ik kan niet alles tegelijk. Deze site bestaat nu 3 maanden en heeft…