Bakkerij Rémon Update – Masterclasses
Een kleine februari 2022 update vanuit Bakkerij Rémon. Ik ga Masterclasses maken! Waarom, hoe, wat je kunt verwachten en mijn proces vertel ik je hieronder.
Waarom Masterclasses?
Op de Bakkerij Rémon website is onwijs veel informatie te vinden over brood. Hoewel alles netjes geordend is in chronologische volgorde van het proces, kan het voor sommige mensen nog wat overweldigend zijn. De meeste informatie is breed geschreven. Bij het bakken van een brood zijn namelijk veel overeenkomsten, veel handelingen die gelijk zijn in verschillende processen, maar toch ook speelt er altijd een spelletje van balans. Want brood bakken is balans, het is chemie, natuurkunde, passie maar ook doorzettingsvermogen.
Deze Masterclasses zijn voor de mensen die beter leren van video, of die naast het lezen van globale theorie zich willen focussen op één specifiek onderwerp. Dit format geeft mij de mogelijkheid tot in detail te vertellen waarom je een specifieke soort bloem of meel voor het brood gebruikt, waarom je boter gebruikt in dat brood, of waarom juist niet. Op dit moment voel ik me geïnspireerd om hier wat mee te doen, dus ga ik dat lekker doen.
Hoe ga ik die Masterclasses maken?
Het is een leuk puzzelwerkje. Alles moet ergens beginnen. Ik heb natuurlijk al een platform waarop ik mensen met dezelfde passie aantrek en informeer. Ik wil meer waarde bieden, maar ook wat meer ‘balans’ voelen. Dus dat ik er iets mee wil doen is zeker, maar hoe begin ik zoiets? Hoe zet ik een Masterclass op?
Er komt veel bij kijken. Het is niet een kwestie van ‘even’ en video opnemen en die ergens neerzetten. Ik wil het onderscheidend maken, weloverwogen, uniek. Dus wat komt er allemaal in die Masterclass naar voren? Hoe gaat de distributie, hoe gaat de productie, doe ik het voor niets of is het tijd om wat terug te vragen van de mensen die net iets meer willen dan alles wat hier al gratis beschikbaar is?
Wat kun je van een Masterclass verwachten?
Iedere Masterclass komt beschikbaar in de vorm van een video. In die video komt alles aan bod wat van belang is voor een specifieke broodsoort. Het is dus geen brede kennis die ik deel over het broodbakproces, maar het is verdiepende kennis over één heel specifiek onderwerp. Ik deel in de Masterclass dus mijn expertise die moeilijker in geschreven woord te vertalen is, de gesproken informatie en de videobeelden zullen elkaar aanvullen en zo het ‘pakketje’ compleet maken.
De Masterclasses komen beschikbaar is een vorm van een downloadbare video. Deze bestel je één keer waarna de video in jouw bezit komt.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.