Basis

Bij Bakkerij Rémon kun je ‘Zelf brood leren bakken vanuit de basis,. Wanneer je eenmaal de basis van het brood bakken onder de knie hebt, kun je het bakken van brood leren aanpassen naar eigen smaak en stijl.

Bij al mijn recepten kun je vinden welke kennis/technieken je voor het recept nodig hebt. Zo kun je op een laagdrempelige manier en op eigen tempo de technieken van het brood bakken onder de knie krijgen.

De basis van het brood bakken: Je kunt op eigen tempo alle artikelen doornemen op mijn website. Met de doorklikmogelijkheden kom je bij alle benodigde informatie. Je kunt het dan waar en wanneer je maar wilt lezen. Ook staat bij ieder recept aangegeven welke kennis je nodig hebt om het recept soepel te kunnen volgen.

Wil jij ook andere bakkers helpen? Door supporter te worden van Bakkerij Rémon help JIJ ook andere bakkers verder.

Door jouw support kan deze website bereikbaar blijven voor iedereen die hulp nodig heeft of brood wil leren bakken. Bovendien geef jij mij de mogelijkheid nog meer tijd te steken in nog meer & betere informatie en receptuur.

Supporter worden van Bakkerij Rémon.

Op eigen tempo artikelen doornemen:

Wat is een Levain? Hoe is het anders dan een desemcultuur/desemstarter?

Wat is een Levain? Hoe is het anders dan een desemcultuur/desemstarter?

Een Levain is een voordeeg gemaakt van een deel van de desem dat naar behoefte van het recept is aangevuld met bloem/meel en water. Nadat de Levain voldoende gefermenteerd is zal deze in zijn geheel gebruikt wordten in het uiteindelijke deeg. Om de Levain te maken pakt men een deel van de desem/desemcultuur/moederdesem (dit deel…

Wat is (zuur)desem en hoe kun je een (zuur)desem(starter) maken of opstarten?

Wat is (zuur)desem en hoe kun je een (zuur)desem(starter) maken of opstarten?

Naast commerciële gist bestaat er nog een vorm van gist. Deze vorm ontstaat uit natuurlijke fermentatie (door het gebruik van desem). Maar wat is het en hoe is het anders dan ‘gewone’ gist? Wat is (zuur)desem? Waar een commerciële gist hoofdzakelijk bestaat uit één specifieke giststam, een giststam die zo ook nog eens zo snel…

Brood bakken met zaden en pitten, hoe gaat dat in zijn werk?

Brood bakken met zaden en pitten, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je al eens brood gebakken met zaden en/of pitten en was je brood erg droog, rees het niet goed of ging er iets anders totaal verkeerd? Wil je eens brood bakken met zaden of pitten maar weet je niet precies hoe je het aan moet vliegen? Hier kun je handvatten vinden die jou helpen!…

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is een vervanging voor mijn pizzasteen. Wanneer je zoekt op Google naar ‘pizzasteel’ of ‘pizza steel’ zul je diverse aanbieders tegenkomen….

Hoe maak je afbakbrood of hoe bak je brood voor?

Hoe maak je afbakbrood of hoe bak je brood voor?

Hoe maak je afbakbrood? Natuurlijk ligt er afbakbrood in de winkel, maar wat is het precies en hoe kun je het zelf maken? Je eigen afbakbrood maken is niet lastig als je met een aantal dingen rekening houdt. Wat zijn de voor- en nadelen van afbakbrood maken, welke manieren zijn er nog meer? Waar kun…

Broodverbeteraars en broodverbetermiddelen

Broodverbeteraars en broodverbetermiddelen

Wanneer je net begint met het bakken van brood en mijn artikel over verwachtingen al hebt gelezen dan ken je de termen al: Broodverbeteraar en broodverbetermiddelen. Misschien heb je het artikel gemist en is dit de eerste keer dat je er wat over leest. Bak je al wat langer? Misschien ken je de termen dan…

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken.. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met het voorverwarmen van de oven? In dit artikel leg ik uit hoe je in jouw oven bakt, hoe je jouw…

Gist voor brood: Welke soorten gist zijn er en hoe werk je er mee?

Gist voor brood: Welke soorten gist zijn er en hoe werk je er mee?

Wanneer je brood gaat bakken heb je gist voor brood nodig. Gist in een deeg voedt zich op suikers. Dankzij de voeding produceert het gist gas. Dit gas zal vastgehouden worden door de gluten in het deeg, er ontstaan kleine zakjes gas waardoor het deeg opblaast (het deeg rijst). Hierdoor krijgt je brood een luchtig…