Basis

Bij Bakkerij Rémon kun je ‘Zelf brood leren bakken vanuit de basis,. Wanneer je eenmaal de basis van het brood bakken onder de knie hebt, kun je het bakken van brood leren aanpassen naar eigen smaak en stijl.

Bij al mijn recepten kun je vinden welke kennis/technieken je voor het recept nodig hebt. Zo kun je op een laagdrempelige manier en op eigen tempo de technieken van het brood bakken onder de knie krijgen.

Je zult merken dat er nog informatie mist… Het uitbouwen van alle informatie kost veel tijd, ik verwacht dan ook dat deze website nooit perfect zal worden (naar mijn smaak in ieder geval) omdat ik wel eeuwig kan blijven doorpraten over brood. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief als je melding wilt ontvangen wanneer ik nieuwe content plaats (je ontvangt deze mail maximaal één keer per week).

De basis van het brood bakken:

Basis Begrippen Bulkrijs Wat is...?

Wat is de bulkrijs?

Wanneer je net begint met het bakken van brood vraag je jezelf misschien af wat ik bedoel met de ‘bulkrijs’. De bulkrijs is de eerste rijs dat het deeg zal doormaken. Waarom dit zo heet en waarvoor de bulkrijs gebruikt wordt lees je hieronder. Wat is de bulkrijs en waarom heet het zo? Een brood…

Basis

Verwachtingen bij het bakken van je eigen brood

Wanneer je begint met het bakken van je eigen brood heb je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen. Verwachtingen van het bakresultaat, verwachtingen van de smaak, geur of misschien zelfs verwachtingen van de houdbaarheid. Logisch dat je verwachtingen hebt, want anders begin je natuurlijk niet aan het bakken van je eigen brood. Om eventuele teleurstelling te voorkomen lees…

Basis Bulkrijs De laatste rijs

Waar laat je brood rijzen?

Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf misschien het volgende af: Waar laat je brood rijzen? Het recept zegt ‘zet het brood op een warme plek’, ‘zet bovenop je vaatwasser’ of ‘zet het deeg/brood in een oven van 30 graden’. Het rijzen bij minimaal >zet hier iedere temperatuur neer die je…

Basis

Je eerste brood bakken

Graag heet ik je welkom in de magische wereld van het brood bakken. Brood, een product met een lange geschiedenis, een product dat al eeuwen in de maak is op bizar veel verschillende manieren. Vloerbrood, platbrood, brood uit een bakblik, gegiste broden, gevulde broden, desembroden, alles daar tussenin en nog veel meer. Brood is een…

Basis Opmaken

Een busbrood vormen met je handen

Een busbrood is niets anders dan een brood dat gebakken is in een bakblik. Er zijn ook andere vormen om een brood te bakken. Bijvoorbeeld kleinbrood, vloerbrood na het rijzen op een ondergrond of vloerbrood na het rijzen in een rijsmandje. Wanneer je een brood in een blik of bus wilt gaan bakken is het…