Basis

Bij Bakkerij Rémon kun je ‘Zelf brood leren bakken vanuit de basis,. Wanneer je eenmaal de basis van het brood bakken onder de knie hebt, kun je het bakken van brood leren aanpassen naar eigen smaak en stijl.

Bij al mijn recepten kun je vinden welke kennis/technieken je voor het recept nodig hebt. Zo kun je op een laagdrempelige manier en op eigen tempo de technieken van het brood bakken onder de knie krijgen.

De basis van het brood bakken:

Iedereen leert anders. Daarom heb ik twee mogelijkheden voor je:

  1. Je kunt op eigen tempo alle artikelen doornemen op mijn website. Met de doorklikmogelijkheden kom je bij alle benodigde informatie. Je kunt het dan waar en wanneer je maar wilt lezen.
  2. Je kunt de basiscursus ‘Je eerste brood bakken: Witbrood uit de bus in cursusformaat‘ volgen. Je leert de basistheorie van het bakken in eigen tempo, bovendien zal je voortgang bijgehouden worden in jouw persoonlijke account. Na deze cursus kun je andere recepten volgen en de bijbehorende artikelen op eigen tempo doornemen. Ga naar de cursus.

Ik vraag niet graag wat van mensen maar geef liever, toch wil ik je vragen een donatie te overwegen wanneer de informatie op deze website behulpzaam voor je is.

Op eigen tempo artikelen doornemen:

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing
Bakboek Het bakken van je brood Mijn gereedschappen

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is een vervanging voor mijn pizzasteen. Wanneer je zoekt op Google naar ‘pizzasteel’ of ‘pizza steel’ zul je diverse aanbieders tegenkomen….

Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?
Basis Ingrediënten Mijn brood...? Veelgestelde vragen

Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Voordat je bloem of meel gaat kopen Wanneer je brood gaat bakken heb je gluten nodig. Gluten ontstaan bij het samenkomen van glutenvormende eiwitten en vocht. Deze eiwitten komen voor in bepaalde graansoorten, vooral diverse Tarwerassen bevatten relatief veel gluten (denk aan ‘gewone’ Tarwe, Spelt, Durum of Khorasan (Kamut). Om te weten welke soort bloem…