Kneden

Het kneden van je brood. Wat komt er bij kijken, hoe bepaal je of de textuur van het deeg goed is, wanneer is er goede deegontwikkeling, wat is bijwassen? Antwoorden op deze en meer vragen kun je binnen deze categorie vinden.

Wanneer is deeg goed gekneed? 6 Manieren om het te herkennen
Basis Kneden Mijn brood...?

Wanneer is deeg goed gekneed? 6 Manieren om het te herkennen

Als beginnende thuisbakker kun je jezelf het volgende afvragen: “Wanneer is deeg goed gekneed?“. Een vraag die ik veel voorbij zie komen. Een te kort gekneed deeg kan zorgen voor een kruimelend brood, een brood dat niet goed wil rijzen, een ‘baksteen’ of een flink aantal andere ongewenste uitkomsten. Laat ik vooropstellen dat ik er…

Ik heb een nieuwe bloem- of meelsoort, hoe kom ik nu achter de juiste hydratatie?
Basis Ingrediënten Kneden

Ik heb een nieuwe bloem- of meelsoort, hoe kom ik nu achter de juiste hydratatie?

Veel (thuis)bakkers hebben een vast arsenaal aan bloem- of meelsoorten die ze graag gebruiken voor het bakken van hun brood. Ze hebben de grondstof goed leren kennen en kunnen hier consistente resultaten mee behalen. Super tof! Maar wat nu als je een nieuwe bloem- of meelsoort in huis haalt waarmee je wilt gaan bakken? Kortom:…