Een Batard vormen/opmaken op twee manieren
Hoe kun je een deegstuk vormen of opmaken als Batard? In deze video laat ik jullie twee methodes zien voor het vormen of opmaken van een Batard. Een deegstuk als Batard opmaken kan op enorm…
Het opmaken, vormen of opbollen van brood. Het vormen is belangrijk voor de structuur in het deeg (hoe staan de glutenstrengen met elkaar in contact en hoe liggen zo over elkaar heen). Door het onder spanning brengen van je deeg rijst het de hoogte in, in plaats van de breedte. Welke opmaaktechnieken zijn er, hoe kies je de juiste techniek en waar kun je rekening mee houden? Hier leer je er alles over.
Hoe kun je een deegstuk vormen of opmaken als Batard? In deze video laat ik jullie twee methodes zien voor het vormen of opmaken van een Batard. Een deegstuk als Batard opmaken kan op enorm…
Soms laat je een deeg in bulk rijzen (het deeg voor meerdere broden/broodjes bij elkaar), soms ga je na het kneden direct over tot het verdelen naar deegstukken. Hierna laat je het verdeelde deeg per…
Waarom en wanneer punt je een deeg op? Het oppunten van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed verder…
Een busbrood is niets anders dan een brood dat gebakken is in een bakblik. Er zijn ook andere vormen om een brood te bakken. Bijvoorbeeld kleinbrood, vloerbrood na het rijzen op een ondergrond of vloerbrood…
Ga je bolletjes bakken, hoe vorm je bolletjes dan? Zachte bollen, harde bollen, de technieken zijn hetzelfde. Hier leg ik uit hoe je bolletjes opbolt of vormt. Sommige mensen ervaren het opmaken of opbollen van…
Waarom en wanneer bol je een deeg op? Het opbollen van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed kan…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!