Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met…
De basis van het brood bakken: Je kunt op eigen tempo alle artikelen doornemen op mijn website. Met de doorklikmogelijkheden kom je bij alle benodigde informatie. Je kunt het dan waar en wanneer je maar wilt lezen. Ook staat bij ieder recept aangegeven welke kennis je nodig hebt om het recept soepel te kunnen volgen.
Voor het eerst brood bakken? Lees eerst dit bericht, je zult er gemak van hebben.
Wanneer je een brood gaat maken moet je het vanzelfsprekend ook bakken. Logisch, maar welke functie van de oven gebruik je en hoe warm bak je brood? Wanneer in het proces begin je eigenlijk met…
Wanneer je brood gaat bakken heb je gist voor brood nodig. Gist in een deeg voedt zich op suikers. Dankzij de voeding produceert het gist gas. Dit gas zal vastgehouden worden door de gluten in…
Voordat je bloem of meel gaat kopen Welke bloem (of meel) om brood te bakken? Het is een vraag die veel (nieuwe) broodbakkers zichzelf stellen. Wanneer je brood gaat bakken heb je gluten nodig. Gluten…
Soms lees je in een recept dat je het brood met stoom moet bakken. Maar waarom bak je met stoom? En hoe krijg je eigenlijk stoom in je oven wanneer je geen stoomoven hebt? In…
Ga je bolletjes bakken, hoe vorm je bolletjes dan? Zachte bollen, harde bollen, de technieken zijn hetzelfde. Hier leg ik uit hoe je bolletjes opbolt of vormt. Sommige mensen ervaren het opmaken of opbollen van…
Wanneer je begint met het bakken van brood vraag je jezelf wellicht het volgende af: Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel? In dit artikel zal ik ingaan op de basis van de…
Als beginnende thuisbakker kun je jezelf het volgende afvragen: “Wanneer is deeg goed gekneed?“. Een vraag die ik veel voorbij zie komen. Een te kort gekneed deeg kan zorgen voor een kruimelend brood, een brood…
Waarom en wanneer bol je een deeg op? Het opbollen van het deeg zorgt voor interne structuur van het deeg, het geeft het deeg meer spanning en zorgt ervoor dat het deeg zich goed kan…
Wanneer je net begint met het bakken van brood vraag je jezelf misschien af wat ik bedoel met de ‘bulkrijs’. De bulkrijs is de eerste rijs dat het deeg zal doormaken. Waarom dit zo heet…
Wanneer je begint met het bakken van je eigen brood heb je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen. Verwachtingen van het bakresultaat, verwachtingen van de smaak, geur of misschien zelfs verwachtingen van de houdbaarheid. Logisch dat je verwachtingen…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!