Basisrecept voor Wit Desembrood Tarwe 5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

  1. Dank voor de tips.
    Uk heb weer de puntjes op de i gezet en weer een lekker en mooi desembrood gebakken.
    Zal het posten in de facebook groepen.

  2. Hallo Remon, onder 1 geef je aan dat het deeg nog niet volledig afgekneed hoeft te zijn. Wanneer in het proces moet dit wel zo zijn?

    1. Hallo Jiri, verdere ontwikkeling ontstaat door het deeg te vouwen gedurende de bulkrijs. Je hoeft niet te controleren. Het proces van het desembrood is zo lang dat je er vanuit kunt gaan dat het goed op kracht is na de laatste keer vouwen.

  3. Hoi Remon, dank je wel voor je heldere uitleg weer. Ik bak al een poosje zuurdesembrood, meestal een combinatie van volkorenmeel en bloem, dat gaat eigenlijk best goed. Maar alleen wit lukt me maar niet, ik denk dat dat met de bulkrijs te maken heeft, krijg dat maar niet goed. Dus eindig ik iedere keer met plakkerig, bijna niet te hanteren deeg. Heb jij daar nog tips voor? Gr Bianca

  4. Hallo Rémon,
    Wellicht dat jij mij goede raad kan geven om een desemwitbrood te verkrijgen zonder grote gaten. Mijn recept: 525 gr. tarwebloem T 65 = 100%
    water 43% = 225 gr.
    starter tarwebloemdesem 40% = 210gr. (100% hydratatie)
    zout 2% = 11 gr.
    Probeer deeg altijd rond de 24 graden te krijgen. Bulkrijs minimaal 2 uur, verdelen en dan half uur +/- laten rusten, dan met strek en vouw opbollen en weer een half uurtje rusten, dan plat drukken en een soort van fietszadel vouwen en vervolgens oprollen tot lange vorm. In langwerpig mandje weer twee uur laten rijzen en dan inschieten in houtoven van +/- 350 graden, 1 uur baktijd. Ik denk dat door de ovenrijs de grote gaten ontstaan?! Hoe te voorkomen???? Alvast bedankt voor de te nemen moeite. Groet Huub.