Brood bakken met zaden en pitten, hoe gaat dat in zijn werk?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

  1. Geweldig deze gegevens.
    Wij bakken heel lang ons eigen brood en meestal Waldkorn de luxe en zijn nu over gestapt op Waldkorn brood van Koopmans, maar hier zitten minder zaden en pitten in, maar wel heel lekker.

    Wij gaan nu zaden en pitten toevoegen zoals staat beschreven, ben benieuwd.

    Gr. JanB

  2. Hoi Remon, bedankt voor het mooie artikel. Geldt dit voor alle zaden wat het roosteren en het weken betreft zoals ook chiazaad en gebroken lijnzaad. Groet Francis

    1. Chiazaad en gebroken lijnzaad ben ik geen fan van om te roosteren. Gebroken lijnzaad neemt vrij snel vocht op en chiazaad niet enorm veel vocht op, dus die kun je ook zo bij het deeg mikken en waar nodig wat bijstellen door extra vocht bij te wassen.

    1. Voor het weken roosteren. Als je ze zou weken voor het roosteren dan kleuren ze niet/slecht. Dan moet eerst weer het water verdampen, want kleuren gebeurt pas vanaf ongeveer 140 graden oppervlaktetemperatuur.

      Rémon

  3. Ik probeer mijn eigen meergranenmelange te maken omdat ik geen mogelijkheid heb om direct in te kopen bij een groothandel. Maar welke zaden/pitten zijn goed geschikt voor meergranenbroden en passen goed bij elkaar? Uiteraard begrijp ik dat dit smaak is, maar wellicht heb jij ook ideeën.

    1. Beste Rene, zoals je zegt, is het echt smaak. Ik laat me graag inspireren door de mixen die te koop zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mixen van Holland Meel. Als je er één aanklikt die je aanspreekt, kun je de ingrediënten bekijken en inspiratie opdoen.

      Rémon