Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Zelf een Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel bakken? Dan is dit recept wat voor jou. De toevoeging is heel subtiel, maar het geeft extra smaak en net een iets andere textuur aan het brood. Omdat het een relatief laag percentage vulling is, krijgt het brood nog veel volume. Je kunt lijnzaad en havermout fijnmalen in bijvoorbeeld een vijzel, maar je kunt het ook pulseren in een elektrische hakmolen. Je zou zelfs een koffiemolen kunnen gebruiken.
Receptenbundel busbroden – 4 recepten
Receptenbundel voor busbroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een broodbus van 300x105x85 mm.
- Wit Tarwe Busbrood
- Bruin Tarwe Busbrood
- Volkoren Tarwe Busbrood
- Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Welk bakblik?
Dit recept is goed voor het vullen van 1 busbroodblik van circa 300x105x85 mm. Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
- Bakblik alusteel 300x105x85 mm
- Bakblik blauwstaal 300x105x85 mm
- Welk materiaal bakvorm past bij mij?
BAKKERSFORMULE
- 52,2% Tarwebloem (bij voorkeur geen supermarktbloem, zie deze pagina voor geschikte grondstoffen)
- 47,8% Volkoren Tarwemeel
- 4,3% Fijngemalen Lijnzaad
- 4,3% Fijngemalen Havermout
- 67,1% Water
- 1,7% Zout
- 1,4% Instant Gist
- 1,9% Zonnebloem- of arachideolie
- 0,9% Donker Gerstemoutmeel
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.