Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Hoi Remon,
  Ik had helaas geen tarwegluten in huis en heb deze weg gelaten. Het deeg bleek onmogelijk om te vormen en viel als een soort pudding in de dutch oven.
  Het brood was echter wel super lekker. Heb ik dan minder water nodig?

  1. Hallo Hans, een hogere hydratatie vergt zeker wat oefenen. Bovendien neemt iedere meelsoort anders vocht op, met extra toevoegingen van gluten kan er ook nog weer wat meer vocht op. De volgende keer dus wat water achterhouden inderdaad en net zo lang blijven toevoegen tot het voor jou niet meer verder gaat en te plakkerig aan het worden is. Dit kun je langzaam opschroeven. Succes!

 2. Volgens mij is het percentage zout van 2% te hoog. Dat zou max. 1,5% moeten zijn. Volgens mij is dat vanuit de overheid bepaalt om zo minder zout binnen te krijgen.

  1. Léon, klopt, beroepsbakkers moeten zich aan bepaalde normen houden betreft zout, wij als thuisbakkers zijn daar vrij in. Je kunt dus gerust het percentage wat verhogen of verlagen.

 3. Bedankt voor dit geweldige recept! Het was hard werken met deze hoge hydratatie (nog nooit eerder gedaan), maar ze zien er prima uit!