Bruinbrood met havermout decoratie - De kruim
Recepten Brood met decoratie van zaden of pitten Bruinbrood Busbroden Gekneed deeg Gistbrood

Bruinbrood met havermout decoratie

  • Hoe decoreer je brood met zaden of pitten? (binnenkort beschikbaar)
Heb je een recept gemaakt en wil je het delen? Dan nodig ik je uit om de link er bij te plaatsen, zo help jij met de promotie van deze website, bedankt!
Recept toepasbaarheid

Dit recept is qua hoeveelheid geschikt voor een standaard elektrische oven (standaard afmetingen). Wil je meer of minder maken? Dan kun je dit recept schalen door de rekenmachine te gebruiken. Op een pc/laptop klik je rechtsboven op ‘% > Gram‘. Op een mobiel apparaat kun je naar beneden scrollen. Daar zul je de rekenmachine vinden. Je kunt natuurlijk ook handmatig de gewenste portie berekenen op basis van de bakkersformule die onder het recept staat aangegeven. Bij broden uit een blik geef ik aan in welk blik ik ze gebakken hebt, je kunt dan een soortgelijke gebruiken of de inhoud aanpassen naar jouw eigen formaat bakblik.

Een bruinbrood met een decoratie van havermout. Een simpele variatie op een bruinbrood dat het altijd goed doet. Het oogt meteen een stuk luxer en de geroosterde havermout geeft een fijne extra smaak en verzadiging.

Bruinbrood met havermout decoratie

Recept door Rémon
Bereiding & Wachten ≈

4

uur 
Baktijd ≈

40

Minuten

Gebakken in een KitchenCraft Master Class Broodblik (500 gram). Dit brood heb ik gebakken in een combi-magnetron (ik had nog geen ‘echte’ oven).

Ingrediënten

  • 250 gram Volkorenmeel GLX

  • 250 gram Smaragd Patent Tarwebloem

  • 325 gram Water

  • 15 gram Olijfolie

  • 9 gram Zout

  • 5 gram Instant Gist

  • Voor de decoratie
  • Uitgestrooide havermout

Instructies

  • Weeg de bloem, het meel en de zout af, meng dit kort door elkaar met je deegkrabber. Voeg vervolgens de gist toe. Hierna het water en de olijfolie. Kneed samen tot een soepel deeg.
  • Wanneer het deeg goed gekneed is doe je het terug in de kom en sluit je hem af met het deksel. Je laat het nu rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
  • Bestuif je deeg in de kom en haal met je deegkrabber los uit de kom. Stort ondersteboven op je werkblad.
  • Vorm het deeg tot een busbrood en bestuif met een laagje bloem.
  • Rol het brood met de bovenkant (gladde kant) door een kletsnatte doek. Vervolgens rol je de bovenkant door je uitgestrooide havermout.
  • Laat het deeg rijzen tot het deeg klaar is om te bakken. Verwarm je oven voor op 250 graden, bak vervolgens ongeveer 25 minuten met stoom op 200 graden en op 180 graden tot het brood gaar is. Wanneer het brood gaar is stort je het en laat je het afkoelen voordat je gaat aansnijden.Bruinbrood met havermout decoratie - De kruim

BAKKERSFORMULE

  • 50% Volkorenmeel GLX
  • 50% Smaragd Patent Tarwebloem
  • 65% Water
  • 3% Olijfolie
  • 1,8% Zout
  • 1% Instant Gist
  • Voor de decoratie
  • Uitgestrooide havermout
Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties