Bruinbrood met havermout decoratie
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Een bruinbrood met een decoratie van havermout. Een simpele variatie op een bruinbrood dat het altijd goed doet. Het oogt meteen een stuk luxer en de geroosterde havermout geeft een fijne extra smaak en verzadiging.
Inhoudsopgave
Bruinbrood met havermout decoratie
4
uur40
minutenGebakken in een KitchenCraft Master Class Broodblik (500 gram). Dit brood heb ik gebakken in een combi-magnetron (ik had nog geen ‘echte’ oven).
Ingrediënten
Instructies
- Weeg de bloem, het meel en de Zout af, meng dit kort door elkaar met je deegkrabber. Voeg vervolgens de Gist toe. Hierna het water en de olijfolie. Kneed samen tot een soepel deeg.
- Wanneer het deeg goed gekneed is doe je het terug in de kom en sluit je hem af met het deksel. Je laat het nu rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
- Bestuif je deeg in de kom en haal met je deegkrabber los uit de kom. Stort ondersteboven op je werkblad.
- Vorm het deeg tot een busbrood en bestuif met een laagje bloem.
- Rol het brood met de bovenkant (gladde kant) door een kletsnatte doek. Vervolgens rol je de bovenkant door je uitgestrooide havermout.
- Laat het deeg rijzen tot het deeg klaar is om te bakken. Verwarm je oven voor op 250 graden, bak vervolgens ongeveer 25 minuten met stoom op 200 graden en op 180 graden tot het brood gaar is. Wanneer het brood gaar is stort je het en laat je het afkoelen voordat je gaat aansnijden.
BAKKERSFORMULE
Veel hulp ontvangen? Geef wat terug!
Is de informatie die je op mijn website kunt vinden ook waardevol voor jou? Heeft het ook jou geholpen of heb je weer nieuwe dingen geleerd? Is het kwartje gevallen waardoor je nu weet waarom iets mis ging? Wil je mij bedanken? Door een donatie te doen geef je wat terug voor de tijd, energie en passie die ik in deze website steek.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Over advertenties: Ik probeer ze zo min mogelijk te laten storen tijdens je bezoek. Ik heb ze wel nodig om deze website te kunnen onderhouden.
Ik ga ervan uit dat de olijfolie ook in het deeg gaat. Het staat bij de ingrediënten, maar wordt verder nergens meer genoemd.
Klopt helemaal. Ik heb het er even bijgezet!