De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan
Voor het bakken van mijn crêpes, pannenkoeken en tortilla’s maak ik gebruik van een De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan. Het is een plaatstalen (carbonstaal) pan zonder antiaanbaklaag. Bij goed gebruik en verzorgen gaat hij een leven lang mee.
Enkele aandachtspunten:
- Geschikt voor alle soorten fornuis. Gebruik je elektrisch of inductie, kies vooral dan voor een ‘brander’ die qua maat exact overeenkomt met de bodem van de pan. Een groter kookoppervlak mag ook, maar kleinere is absoluut NIET ideaal. Verwarm de pan langzaam en koel hem ook langzaam af. Voorkom dus altijd temperatuurschokken. Gebruik op inductie NOOIT de boosterfunctie bij plaatstalen pannen (dat is uitsluitend geschikt voor het snel aan de kook brengen van een pan water).
- Gebruik bij voorkeur geen zure ingrediënten in deze pan, een desempannenkoek kan best, maar vet de pan goed in.
- Laat de pan voor het afspoelen afkoelen. Spoel de pan met heet water en een schone afwasborstel schoon. Droog de pan na afspoelen direct grondig af en zet de pan dun ingevet weg.
Je kunt De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan hier bestellen.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.