De toekomst van Bakkerij Rémon (Op korte termijn)
“Uhm, Rémon… Waarom zijn jouw desembroden van je website verdwenen?” Dat is een hele goede vraag! En ik zal je proberen een uitgebreid en toegelicht antwoord te geven.
Een website als dit onderhouden is ongelooflijk veel werk, dat is niet erg, maar…
Ik kan niet alles tegelijk. Deze site bestaat nu 3 maanden en heeft vele bezoekers. Tijdens een lange douche heb ik eens even goed nagedacht over welke kant ik met deze website op wil. Het gebruikersaantal blijft maar groeien en groeien, ik merk dat veel van jullie regelmatig terugkomen en met aandacht (zoals mijn bedoeling is voor deze website) alle artikelen doornemen. Het is dan ook niet uniek dat een gebruiker soms ruim 40 minuten op mijn website aanwezig is (voor het internet is dat iets wat nogal bijzonder is).
Volg een workshop brood bakken bij Rémon
Na afloop van een workshop weet jij precies wat je doet om tot een bepaald resultaat te komen. Misschien nog wel belangrijker, je begrijpt ook waarom! Zo kun jij vol zelfvertrouwen de juiste keuzes maken tijdens het bakken van jouw eigen brood.
Wat mijn doel is (zeker op de korte termijn)
Steeds vaker zie ik resultaten voorbij komen in Facebookgroepen waar ik lid van ben (dank daarvoor, dat motiveert mij enorm om zoveel tijd en geld te blijven investeren). Deze resultaten zijn resultaten die aan de hand van mijn recepten zijn gebakken. En dat is gaaf hoor, begrijp me niet verkeerd. Het is natuurlijk heel erg cool om zelfontwikkelde recepten weer ergens terug te zien komen. Maar, mijn doel is iets anders…
De meest uitgebreide gratis kennisbank over het volledige proces van het bakken (broden met gist)
Zoals ik al zei, resultaten van recepten terug zien is super tof. Maar ik ben ook van mening dat je van alleen een recept niet (of in ieder geval nauwelijks) het proces goed leert begrijpen. Mijn doel is dan ook om de meest uitgebreide & gratis toegankelijke kennisbank over het bakken van brood te maken. Niet alleen het meest uitgebreid, maar ook overzichtelijk.
Mijn visie voor deze website
Ik wil (en mijn doel is) dat mijn lezers leren, echt leren. Dat zij (en jij waarschijnlijk) het proces leren begrijpen, dat ze aan de hand van een waarneming direct kunnen bepalen wat wel, of juist niet goed ging. Dat je brood leert bakken vanuit de basis, maar dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van bestaande recepten die je één op één volgt aan de hand van ellenlange teksten. Niet alleen mijn (al bondige) recepten, maar ook recepten uit andere boeken of van het internet.
Ik wil dat jij (net als ik) met een beknopte beschrijving een recept leert bakken. Dat je een recept leert controleren op samenstelling en weet hoe je de correctheid er van kunt inschatten. Dat je een recept uit een boek of website leert inkorten om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Dat je de kennisartikelen boven mijn recepten niet meer nodig hebt maar dat jij begrijpt waarom je een bepaalde stap in een recept doet, dat je weet welke factoren er aan verbonden zijn en dat je bij wijze van spreken met 6 korte regels en een lijstje ingrediënten een recept kunt maken.
Geen capaciteit om beide technieken te belichten
Om je bij het onderhouden van een website op twee verschillende manieren van brood bakken (gist en desem) te focussen is lastig. Zeker om dan ook nog eens de website overzichtelijk te houden. Bovendien moeten al mijn systemen die dit op de achtergrond mogelijk maken werkend, logisch en geordend blijven. Als ik op beide (lees: gist EN desem) zou willen richten dan is het een full-time baan. En dat kan niet, want ik verdien hier vrijwel geen cent op.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.