Dutch Oven & Griddle L Ø 28 cm – The Bastard
Voor het bakken vloerbroden, hoge hydratatie broden uit een rijsmandje en desembroden gebruik ik onder andere de Dutch Oven & Griddle L Ø 28 cm van The Bastard. Het is een gietijzeren Dutch Oven die je ook ondersteboven kunt gebruiken. Door het deksel onder te leggen en de pan bovenop te plaatsen, krijg je gemakkelijk het deeg in de pan zonder je vingers te branden. Net als bij de Emile Henry Cloche. Bovendien is het deksel van de pan bijna volledig vlak, zo kun je bijna de volledige 28 centimeter gebruiken voor broden zonder dat het oplopende wanden raakt. Verder kun je de pan natuurlijk ook inzetten voor andere zaken. Gebruik hem voor stoofpotten, bak je biefstuk in het omgekeerde deksel of leef je uit op open vuur of in de barbecue. De pan is naast gebruik in de oven ook te gebruiken op alle soorten fornuis.
Je kunt de Dutch Oven & Griddle van The Bastard hier bestellen > Dutch Oven & Griddle L Ø 28 cm – The Bastard.
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Vandaag licht bruin brood in pan gebakken ipv op steen.
Resultaat is 10 beter ivm met de goede hydratatie van het deeg. Dank ook voor de hele duidelijke uitleg om zonder brandblaren het deeg in de pan te leggen. Toppie. Zo’n echte Dutch Oven staat nu op mijn verlanglijstje.