Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reacties

  1. Dwars gebakken brood in een houten bakframe. Klinkt leuk, Remon. Echter, wat bedoel je met dwars gebakken en waarom zou ik dat willen? Eind jaren 70 werkte ik bij een ambachtelijke brood-, koek-, banketbakker en daar werd op onregelmatige momenten dwarsgebakken brood gemaakt. Dat was naar aanleiding van de reclame Bums dwarsgebakken (van Kingkorn?) Het proces ging als volgt: er werd deeg afgewogen voor het maken van busbrood, na het langmaken ging de deegsteker er 3 maal dwars door het deeg heen en werden de 4 deegstukken een kwartslag gedraaid (dwars gebakken) om daarna in het bakblik (bus) gedaan. Na het rijzen werd het brood gebakken en na het bakproces zag het brood er wat anders uit. Aan de smaak veranderde er niets.