Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Wil je zelf een Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong bakken? Dan is dit recept wat voor jou! Door een Tangzhong te maken kun je voor het bakken al erg veel vocht in het zetmeel laten opnemen. Dit resulteert in een brood dat langer mals blijft. De boter maakt het brood ook extra zacht en helpt ook met de verlengde malsheid van het brood.
Receptenbundel busbroden – 4 recepten
Receptenbundel voor busbroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een broodbus van 300x105x85 mm.
- Wit Tarwe Busbrood
- Bruin Tarwe Busbrood
- Volkoren Tarwe Busbrood
- Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Wanneer je het brood in een houten bakraam bakt, zal er weinig korstvorming plaatsvinden. Het hout isoleert en houdt de broodkorst botermals. Het is niet zo gek dat het brood na het koelen heel iets inzakt. Er is tenslotte geen steun van een stevige korst. Zorg er wel voor dat het brood goed gaar is!
Ik heb een beukenhouten bakraam gebruikt van Bakkerijwereld. Een nieuw product dat ik mocht testen.
BAKKERSFORMULE
Ik heb de formule voor het gemak opgesplitst in de percentages die in de Tangzhong en in het einddeeg gaan.
Voor de Tangzhong
- 5% Patentbloem
- 25% Volle melk
Voor het einddeeg
- 95% Patentbloem
- 45% Volle melk
- 1,8% Zout
- 1,4% Instant Gist
- 3% Kristalsuiker
- 9,5% Roomboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.
Dwars gebakken brood in een houten bakframe. Klinkt leuk, Remon. Echter, wat bedoel je met dwars gebakken en waarom zou ik dat willen? Eind jaren 70 werkte ik bij een ambachtelijke brood-, koek-, banketbakker en daar werd op onregelmatige momenten dwarsgebakken brood gemaakt. Dat was naar aanleiding van de reclame Bums dwarsgebakken (van Kingkorn?) Het proces ging als volgt: er werd deeg afgewogen voor het maken van busbrood, na het langmaken ging de deegsteker er 3 maal dwars door het deeg heen en werden de 4 deegstukken een kwartslag gedraaid (dwars gebakken) om daarna in het bakblik (bus) gedaan. Na het rijzen werd het brood gebakken en na het bakproces zag het brood er wat anders uit. Aan de smaak veranderde er niets.