Een blauwstalen bakvorm bakblik inbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

3 Reacties

 1. Hallo Rémon,

  Allereerst hartelijk dank voor je super informatieve artikel. Ik ben pas sinds ongeveer een maand weer zelf brood aan het bakken. Vroeger veel gedaan, maar met makkelijker ingrediënten :-). Nu probeer ik roggebrood te bakken, met een zo hoog mogelijk roggegehalte. Nog steeds in het experimentele stadium.

  Op zoek naar de zin en onzin van broodverbeteraar, kwam ik jouw artikel tegen en toevallig had ik ook nog een blauw metalen broodblik aangeschaft. Nog niet gebruikt, want ik werk met een broodmachine. Dus van de broodverbeteraar naar het inbranden van een broodblik hahaha.

  Erg interessant, want ik dacht dat schoonmaken en invetten met olijfolie (ik heb geen andere behalve kokosolie, wat dus ook niet mag!) klaar was, dus niet! Nou beter vooraf dan te laat.

  In jouw artikel kwam ik de volgende zin tegen:
  “Het vochtvrij maken van de bol opkomt roest en eventueel afbladderen van de ingebrande olie”
  en ik heb zo het idee dat dat niet helemaal is wat je wilde zeggen. Ik heb ervan gemaakt in plaats van “bol opkomt” “vorm voorkomt”, zo slim zullen de meeste mensen wel zijn, maar het is toch jammer van een zo zorgvuldig geschreven artikel.
  Niets vreselijks dus, als leek kan ik verder geen inhoudelijke opmerkingen maken en ben blij, dat er iemand is, die iets meer zegt, zodat ik in ieder geval het idee heb, dat ik er iets van snap en een gefundeerde beslissing kan nemen over wel of niet gebruiken van “broodverbeteraar”.

  Nogmaals dank en vriendelijke groet,
  Anne

  1. Hallo Anne,

   Haha, daar is inderdaad wat goed misgegaan bij het bijwerken van mijn website. Als het goed is, is dat nu opgelost! Dank voor het doorgeven van de foutjes.

   Veel succes met je verdere onderzoek en jouw broodbak avontuur.

   Groet, Rémon

 2. Wij bakken vrijwel altijd zuurdesem brood. Met iets meer water in het deeg gaat het beter rijzen. Tot nu toe hebben we ondanks inbranden en invetten meestal ruzie met de bakvorm als we het brood er weer uit willen krijgen. Is er iemand die goede ervaringen heeft met blauwstalen broodvorm en zuurdesem brood?
  Ben benieuwd
  Hans