Foutenanalyse

Is er wat misgegaan tijdens het bakken van je brood? Binnen deze categorie kun je het zoeken naar fouten die aansluiten bij jouw situatie. Vervolgens klik je het probleem aan en lees je mogelijke oorzaken met daarbij behorende oplossingen. Zo kun je in het vervolg bijsturen om herhaling van de fout te voorkomen.

Help, mijn desembrood is erg plakkerig of heeft te grote gaten in het kruim (tunnels)

Help, mijn desembrood is erg plakkerig of heeft te grote gaten in het kruim (tunnels)

Is je zelfgebakken desembrood plakkerig? Plakkeriger dan normaal? Heb je wellicht extreem grote gaten in het kruim van je brood die allemaal ongelijk verdeeld zijn? Of heb je misschien een heel fijn kruim maar loopt er een grote tunnel door de bovenkant van je brood? In dit artikel bespreek ik een aantal veel voorkomende oorzaken…

Help, mijn brood scheurt tijdens het bakken

Help, mijn brood scheurt tijdens het bakken

Het is een veelvoorkomend probleem bij ‘nieuwe’ bakkers. Het brood scheurt (aan de onderkant) in tijdens het bakken en je weet eigenlijk niet goed waardoor het komt. In dit artikel bespreek ik een aantal aanleidingen voor het probleem ‘het brood scheurt tijdens het bakken’. Je leert waardoor het komt en hoe je het (in sommige…

Help, mijn brood zakt in, hoe komt dit en hoe kun je het voorkomen?

Help, mijn brood zakt in, hoe komt dit en hoe kun je het voorkomen?

Een brood dat inzakt tijdens het bakken is een erg vervelend fenomeen. Hier leer hoe je er mee omgaat en hoe je het in een vervolg kunt voorkomen. Soms zakt het brood in tijdens het rijzen, soms zakt het brood in tijdens het bakken. Een brood dat inzakt heeft altijd één hoofdoorzaak met meerdere factoren…

Mijn brood rijst niet, het deeg rijst niet! 7 Dingen waar het aan kan liggen

Mijn brood rijst niet, het deeg rijst niet! 7 Dingen waar het aan kan liggen

Wanneer je nog niet heel ervaren bent met het bakken van brood dan wil er nog wel eens wat misgaan (waarvan je niet goed weet waardoor het komt). Heb je meer ervaring met het bakken van brood? Dan begrijp je waarschijnlijk de processen al goed en kun je goed inschatten waardoor iets niet gaat zoals…