Je leert in deze handleiding hoe je deze website het meest efficiënt gebruikt. Ik geef je een korte uitleg over de indeling en hoe je op een juiste manier op deze website navigeert. Zo verdwaal je niet en weet je wat je kunt verwachten.

De menubalk

Bovenaan je scherm zie je de menubalk. In het menu kun je navigeren naar het onderwerp dat je zoekt. Bezoek je deze website vanaf een mobiele telefoon? Dan kun je rechtsboven drie streepjes onder elkaar zien, als je hier op klikt zie je alle menuopties zoals hieronder beschreven.

Home: De optie ‘Home’ verwijst je door naar de thuispagina van deze website. Hier kun je de meest recente kennisartikelen, technieken en recepten vinden.

Basis: Onder het kopje ‘Basis’ zie je een lijst met opties. Dit is grofweg het broodbakproces in chronologische volgorde. Mocht je dus op zoek zijn naar een antwoord op een vraag dat hoort bij een bepaalde stap, dan kun je die aanklikken. Vervolgens zie je daar informatie die bij die stap van het proces hoort.

Geavanceerd: Hier kun je informatie vinden voor de iets meer ‘ervaren’ thuisbakker. Je kunt er vanuit gaan dat deze informatie (nog) niet voor jou geschikt is om je in te verdiepen. Het is belangrijk om eerst de basis onder de knie te krijgen.

Recepten: Tja, dat spreekt eigenlijk voor zich toch? 😉 Bij ieder recept lees je welke kennis en techieken je nodig hebt om dat recept met zelfverzekerdheid en succes te kunnen volgen. Deze technieken en kennisartikelen staan boven het recept aangegeven als doorklikmogelijkheden (daarover straks nog wat meer). Ook verderop in recepten (of kennisartikelen) komen deze doorklikmogelijkheden terug.

Rekenmachines: Onder het kopje rekenmachines kun je handige digitale gereedschappen vinden waar je iedere keer dat je brood gaat bakken weer gemak van zult hebben. Om deze rekenmachines goed te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je de basis begrijpt. Neem dus eerst in alle rust ècht de basisartikelen door.

De zoekfunctie: Mocht je nu op zoek zijn naar iets heel specifieks, dan kun je op het vergrootglas klikken. Er zal een scherm tevoorschijn komen waar jij jouw zoekwoord in kunt typen. Vervolgens zal de zoekmachine resultaten weergeven die in overeenstemming zijn met je zoekopdracht (een beetje zoals je ook iets zoekt op Google).

Doorklikmogelijkheden

Op deze website zul je veel doorklikmogelijkheden tegenkomen. Je kunt deze herkennen omdat ze dit uiterlijk hebben. Klik de link maar eens aan. Je zult (in dit geval) merken dat de pagina zal herladen. In andere gevallen zal er een nieuwe pagina openen. Wees dus niet bang om gebruik te maken van de doorklikmogelijkheden. Wanneer je terug wilt naar waar je vandaan kwam dan kun je het ‘terugknopje / pijltje terug’ van je internetbrowser klikken, zo verdwaal je niet. Het kan zijn dat dit op bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een tablet iets anders werkt. Maar het principe is hetzelfde.

Straks (wanneer je weer op de thuispagina bent) kun je het blokje onderin je scherm wegklikken. Deze zal de komende 30 dagen niet meer tevoorschijn komen, tenzij je deze website vanaf een ander apparaat bezoekt of je internetbrowser gegevens leegmaakt.

Nog even oefenen met dat doorklikken? Dit is een link die je doorverwijst naar de thuispagina ‘Home’, zoals je hem ook in het menu kunt vinden. Ik hoop dat je veel op deze website zult leren en op een juiste manier de functies gebruikt zodat je niet gaat verdwalen!