Herfstbock Bierbrood met Jong belegen en Parmezaanse kaas
Busbroden Gekneed deeg Gistbrood Recepten Witbrood

Herfstbock Bierbrood met Jong belegen en Parmezaanse kaas

Heb je een recept gemaakt en wil je het delen? Dan nodig ik je uit om de link er bij te plaatsen, zo help jij met de promotie van deze website, bedankt!
Recept toepasbaarheid

Dit recept is qua hoeveelheid geschikt voor een standaard elektrische oven (standaard afmetingen). Wil je meer of minder maken? Dan kun je dit recept schalen door de rekenmachine te gebruiken. Op een pc/laptop klik je rechtsboven op ‘% > Gram‘. Op een mobiel apparaat kun je naar beneden scrollen. Daar zul je de rekenmachine vinden. Je kunt natuurlijk ook handmatig de gewenste portie berekenen op basis van de bakkersformule die onder het recept staat aangegeven. Bij broden uit een blik geef ik aan in welk blik ik ze gebakken hebt, je kunt dan een soortgelijke gebruiken of de inhoud aanpassen naar jouw eigen formaat bakblik.

Een lekker Herfstbock Bierbrood met 2 soorten kaas. Het perfecte brood voor tijdens de lunch na een stevige wandeling door de lagen van bladeren in het bos.

Herfstbock Bierbrood met Jong belegen en Parmezaanse kaas

Recept door Rémon
Bereiding & Wachten ≈

4

uur 
Baktijd ≈

40

Minuten

Gebakken in twee KitchenCraft Master Class Broodblikken (250 gram). Dit brood heb ik gebakken in een combi-magnetron (ik had nog geen ‘echte’ oven).

Ingrediënten

  • 500 gram Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel)

  • 315 gram Herfstbock bier (Net niet genoeg? Dan kun je gewoon aanvullen met wat water)

  • 9 gram Zout

  • 5 gram Instant Gist of 12,5 gram Verse gist

  • 50 gram Geraspte Jong belegen kaas

  • 10 gram Geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Weeg alle ingrediënten af. Meng het zout door de bloem. Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe, ook de kaas.
  • Kneed samen tot een mooi soepel deeg. Klaar met kneden? Dek dan af met deksel of droge doek en laat rijzen tot ongeveer in volume verdubbeld.
  • Verdeel deeg eventueel en vorm voor. Laat 20 minuten afgedekt rusten.
  • Maak de deegstukken op tot busbroden en plaats licht bestoven in bus. Dek af tot het brood klaar is met rijzen.
  • Verwarm oven voor op 250 graden. Zet brood in de oven en bak 15 minuten met stoom op 200 graden. Resterende baktijd temperatuur verlagen tot 180 graden tot brood gaar is en gewenste kleur heeft.

BAKKERSFORMULE

  • 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel)
  • 63% Herfstbock bier (Net niet genoeg? Dan kun je gewoon aanvullen met wat water)
  • 1,8% Zout
  • 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist
  • 10% Geraspte Jong belegen kaas
  • 2% Geraspte Parmezaanse kaas
Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *