Rémon's Pain Au Levain Rustique
Bakboek

Herman is goed op kracht, Rémon’s Pain Au Levain Rustique

Mijn desem Herman is inmiddels ongeveer 1,5 maand oud. Op 27 september 2020 is Herman geboren (hier terug te lezen: De start van mijn desem avontuur: Zuurdesem starter maken). Inmiddels is hij goed op kracht. Als Herman uit de koelkast komt geef ik hem eten (de avond voordat ik deeg ga maken). De dag daarop maak ik dus mijn deeg. Tegen het einde van de middag (mijn keuken is vaak ongeveer 20 graden) kan ik de nakomelingen vormen en voor hun laatste rijs in de koelkast zetten. De dag daarop bak ik in mijn nieuwe Emile Henry Ronde Broodbakbol.

Een nieuwe recept, proberen, aanpassen, proberen & perfectioneren

Na wat experimenteren ben ik tot een recept gekomen dat denk ik mijn favoriete nieuwe (desem)brood is (zonder zaden). Ik noem hem: Rémon’s Pain Au Levain Rustique. Een bruin desembrood met donker gerstemoutmeel in een batardvorm. Het recept zal ik binnenkort plaatsen. Desem is niet super ingewikkeld, maar er zijn wel een aantal stappen die wat verduidelijking nodig hebben. Ik ben nog aan het nadenken hoe ik de werkwijze hiervan ga documenteren om laagdrempelige handvatten te geven voor het werken met desem. Eerst ga ik nog alle (noodzakelijke) informatie voor gistbroden bijwerken op deze website.

Wil je weten wanneer ik informatie plaats over het werken met desem? Schrijf je dan even in voor mijn nieuwsbrief!

Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *