Het bakken van je brood, hoe warm en welke manier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Goedemorgen.

    Ik heb even hulp nodig.
    Ik bak vaker een zwitsers zopfbrood.
    500gr bloem, 300ml melk.
    200 graden, 30/35 min.
    Dat is een best groot brood.
    Ik zou eens willen proberen met hetzelfde recept ipv 1 groot, 2 kleinere te maken.

    Hoe zit ik dan qua baktijd?

    1. De starttemperatuur kan wat hoger, de baktijd wordt korter. Hoe lang de baktijd precies is, dat durf ik niet te zeggen. Het brood moet gaar zijn wanneer de kleur naar tevredenheid is. Dat is dus even spelen met je oven.

  2. Dank voor deze site. Ik lees op verschillende sites dat het brood gaar is als de kern 96 graden is. Wellicht is dat een nuttige toevoeging hier als je het hebt over baktemperatuur.