Brood bewaren na het bakken 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ik heb een vraag, mijn kleinzoon heeft brood gekocht in de winkel bij een Turkse winkel en die kinderen hebben twee sneetjes uitgehaald en ik nam ook twee, maar het moment dat ik dat brood pakt voel ik dat het heel erg droog is, en muffig ruikt, ik vroeg mijn kleinzoon van waar heb je dat brood hij zei van die Turk. Ik vroeg mijn dochter om op de verpakking te kijken naar verval datum. Er stond E Februari 2023 en F november 2022. Ik stuur die jongen dan terug van is gewoon oud brood dat allang verstreken is heeft hij verkocht. Hij wilde dat brood niet meer aannemen zegt is al open en dat brood vervalt pas feb 2023. Mijn vraag is klopt het dat brood zo lang in de winkel verst blijft dat bestaat helemaal niet. Kunt u mij uitleggen wat ik hiermee kan doen.

    1. Brood kan lang ‘vers’ blijven als er veel emulgatoren in zitten, ook zuurstofvrij verpakken kan veel verschil maken (ze vervangen dan de ‘normale’ lucht door een specifiek gas). Verder kan ik er niet veel over zeggen. Ik heb namelijk geen zicht op het brood, de ingrediënten, de verpakking en manier waarop het bewaard/opgeslagen is.