Welke soort bloem of meel gebruik je voor het bakken van brood?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. Dag Rémon,

    Ik wil graag een Pan de Cristal maken met 100% hydratatie. Op Youtube staan diverse Amerikaanse filmpjes. Zij gebruiken allen Bread flower. Dat kan ik hier in Nederland niet vinden. (of er is al van alles toegevoegd zoals gist en zout, van die broodmix pakken) Welke meel of bloem zou ik moeten gebruiken, zit nu te te denken aan patentbloem.
    Kun je mij adviseren?

    Hoor het graag en bedankt alvast!

    Groet,
    Annemiek

    1. Dag Annemiek, Bread Flour is nogal een breed begrip. In Amerika categoriseren ze bloem veelal onder 3 noemers. 1: bread flour (tarwebloem met een hoog eiwitgehalte). 2: AP (all-purpose) flour, geschikt voor zowel brood als koekjes, cakes e.d., en 3: pastry flour, dat is laag in eiwit en niet geschikt voor brood. Een beetje vergelijkbaar met onze Zeeuwse bloem. Voor een Pain de Crystal zou ik een sterke patent nemen met ascorbinezuur. Dus bijvoorbeeld een Amerikaanse Patent (extra), een Manitoba of andere zeer draagkrachtige bloem. Zonder E300 kan het ook, maar dan loopt het deeg sneller uit/krijg je er minder stand op.