IJsrekenmachine
Met deze ijsrekenmachine kun je ijsreceptuur berekenen en controleren. Geschikt voor melk-, room-, en sorbetijs. Bedoeld voor de hobbyist ijsbereider die redelijke technische kennis heeft van ijs.
Met ondersteuning voor onder andere: chocolade, cacao, fruit, alcoholische dranken & stabilisatoren + emulgatoren. Daarnaast zijn er koemelkvrije (vegan) opties. Voor lactosevrij kun je gewoon de melk en slagroomvelden gebruiken en daarbij de variabelen van de lactosevrije ingrediënten gebruiken.
Heb je een fout ontdekt? Geef het dan door.
Tevreden met de compositie? Dan kun je eventueel schalen naar een exact gewicht met behulp van deze rekenmachine.
Je schermformaat is te klein om deze rekenmachine te gebruiken, probeer een desktop-pc of laptop.
Met veel dank aan…
Deze ijsrekenmachine is geïnspireerd op diverse mooie bronnen, gebouwd naar eigen behoeften. Het kan dus zijn dat het niet de functionaliteiten biedt die je zoekt. Bekijk in dat geval zeker eens de onderstaande websites en documenten:
- Dream Scoops – Ice Cream Calculator
- Patrik Svensson’s Ice Cream Calculator
- H. Douglas Goff & Richard W. Hartel: Ice Cream
- Chris Clarke: The Science of Ice Cream
- David Lebovitz: The Perfect Scoop
- Dana Cree: Hello, My Name Is Ice Cream
- Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO)
- IJscentrum – IJscalculator Melk- en Roomijs
- Carpigiani Ambachtelijk Benelux – De relatieve zoetkracht en glycemische index van ijs
- Callebaut – THE A-Z FOR PERFECT CHOCOLATE ICE CREAM
- IJscentrum – Parameters van IJs
- Gelatologist – What PAC Is, and How to Calculate It
- Vakblad IJS! – Zo werkt alcohol in je ijs
- Carpigiani Ambachtelijk Benelux – Roomijs en fruit combineren
Zonder de bovenstaande bronnen zou realisatie van de rekenmachine niet mogelijk zijn geweest.