Kaas Uien Bollen
Recepten Bollen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Witbrood

Kaas Uien Bollen

Heb je een recept gemaakt en wil je het delen? Dan nodig ik je uit om de link er bij te plaatsen, zo help jij met de promotie van deze website, bedankt!
Recept toepasbaarheid

Dit recept is qua hoeveelheid geschikt voor een standaard elektrische oven (standaard afmetingen). Wil je meer of minder maken? Dan kun je dit recept schalen door de rekenmachine te gebruiken. Op een pc/laptop klik je rechtsboven op ‘% > Gram‘. Op een mobiel apparaat kun je naar beneden scrollen. Daar zul je de rekenmachine vinden. Je kunt natuurlijk ook handmatig de gewenste portie berekenen op basis van de bakkersformule die onder het recept staat aangegeven. Bij broden uit een blik geef ik aan in welk blik ik ze gebakken hebt, je kunt dan een soortgelijke gebruiken of de inhoud aanpassen naar jouw eigen formaat bakblik.

Rijk gevulde Kaas Uien Bollen, met ruim meer vulling dan dat je ze in de super kunt vinden!

Kaas Uien Bollen

Recept door Rémon
Bereiding & Wachten ≈

4

uur 
Baktijd ≈

15

Minuten

Dit brood heb ik gebakken in een combi-magnetron (ik had nog geen ‘echte’ oven).

Bakkersformule

  • Hoofddeeg
  • 500 gram Tarwebloem (Ik gebruikte T65 van Holland Meel)

  • 325 gram Volle Melk

  • 9 gram Zout

  • 5 gram Instant Gist of 12,5 gram Verse gist

  • 125 gram Pittige geraspte kaas (dit mag ook meer zijn)

  • De uienvulling

  • Uienvulling
  • 220 gram Gesnipperde gele ui

  • 2,5 gram Oregano

  • Olijfolie om in glazig te fruiten

  • Overige ingrediënten
  • Losgeklopt ei om bollen te bestrijken

  • Zachte roomboter om bollen te bestrijken na het bakken

Instructies

  • Fruit de ui in olijfolie glazig in de pan, voeg hier de Oregano (in de pan) aan toe. Laat afkoelen voor gebruik.
  • Meng het zout door de bloem, voeg vervolgens de droge gist toe en meng ook. Voeg daarna de melk toe. Werk je met verse gist? Los dan de gist op in de melk en kneed samen tot het deeg goed gekneed is. Wanneer het deeg goed gekneed is kneed je de uienvulling en de kaasvulling door het deeg.
  • Laat het deeg rijzen tot ongeveer in volume verdubbeld.
  • Verdeel het deeg in gewenste porties en bol op.
  • Laat de bolletjes 20 minuten rusten. Duw de lucht er uit en bol ze nog eens op, bestrijk ze nu met het losgeklopte ei en laat rijzen tot het deeg klaar is om te bakken.
  • Bak de bollen (zonder stoom) in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar op 230 graden. De bollen zijn gaar wanneer ze een kerntemperatuur van 95+ graden hebben. Wanneer ze uit de oven komen strijk je ze af met wat zachte roomboter.

Notities

  • Ik gebruikte als basis 500 gram bloem. Van het uiteindelijke deeg heb ik 12 bollen gemaakt.

BAKKERSFORMULE

  • Hoofddeeg
  • 100% Tarwebloem (Ik gebruikte T65 van Holland Meel)
  • 65% Volle Melk
  • 1,8% Zout
  • 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist
  • 25% Pittige geraspte kaas (dit mag ook meer zijn)
  • De uienvulling
  • Uienvulling
  • 44% Gesnipperde gele ui
  • 0,5% Oregano
  • Olijfolie om in glazig te fruiten
Delen:

Foutje gevonden?

Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.

Soortgelijke berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *