Knapperige witte pitabroodjes
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Zelf knapperige witte pitabroodjes maken
Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat deze goed voorverwarmd is. Heb je geen steen of steel? Bak dan op een bakplaat, bij voorkeur een geperforeerde.
Pitabroodje als bedje voor je vlees of groente
Deze witte pitabroodjes zijn de perfecte partner voor je shoarma, gyros, kebab en döner. Maar ook een lekkere gewokte of geroosterde groente gaat goed samen met deze pitabroodjes. Je kunt er zelfs pizzabroodjes van maken.
Werkwijze bepaalt het soort brood
Voor de oplettende en ervaren bakkers onder jullie, wellicht is het je al opgevallen dat dit recept grofweg dezelfde verhoudingen gebruikt als een ‘standaard’ wit busbrood of een krokant wit bolletje of pistoletje. Door een aantal kleine stappen in de werkwijze aan te passen transformeren we een behoorlijk ‘standaard’ witbrooddeeg naar een heel andere broodsoort! Zo zie je maar weer hoe een gekozen techniek, werk- en bakwijze enorm veel invloed zal hebben op het eindresultaat.
BAKKERSFORMULE
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.