Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor een Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain
Wohoo, eindelijk tijd om recepten voor desembrood te plaatsen! Ik heb besloten de informatie over bakken met commerciële gist en het gebruik van desem te combineren. De basiskennis overlapt voor het overgrote deel. Bestaande informatie op deze website zal ik bijwerken om de nieuwe theorie ook duidelijk naar voren te laten komen (waar nodig).
We trappen af met een recept voor Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain.
BAKKERSFORMULE
Deze komen op een aantal milligrammen niet helemaal overeen met de grammen als in het recept omdat ik ze daar heb afgerond.
- 55% tarwebloem (ik gebruikte Diamant Patent van Holland Meel)
- 35% volkorenmeel van Rode Wintertarwe (Slaege)
- 10% volkoren tarwemeel (ik gebruikte GLX van Holland Meel)
- 70% water
- 2,1% bakkerszout
- 30% stijve tarwebloem Levain (50% hydratatie) op zijn top.
- Totale hydratatie: 66,7
- Totale zoutpercentage: 1,75%
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.