Lichtbruin Meergranen Casinobrood met Lijnzaad
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Recept voor Bruin Tarwe Casinobrood
Wil je zelf een Lichtbruin Meergranen Casinobrood met Lijnzaad bakken? Dan is dit recept misschien wel wat voor jou. Het is een lekker meergranenbrood waarin zowel Tarwe, Spelt als Rogge wordt gebruikt.
Receptenbundel casinobroden – 4 recepten
Receptenbundel voor casinobroden – 4 recepten als afdrukbare PDF. Recepten voor een casinoblik met inhoud van 3 liter.
- Zacht Wit Tarwe Casinobrood
- Bruin Tarwe Casinobrood
- Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper
- Semolina-Tarwe Casinobrood
Inclusief document waarop QR-codes staan naar instructievideo’s.
Slechts € 3,95 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Het broodverbetermiddel dat ik in dit recept heb gebruikt is van De Zuidmolen. Bij dit brood heb ik gekozen voor aan algemeen inzetbaar broodverbetermiddel. Het geeft meer volume, malsheid en zorgt door middel van de emulgator dat het brood lang zacht blijft. Verder kan dit verbetermiddel toegepast worden bij diverse broodsoorten. Zowel zacht als krokant, zolang je maar aanvult met andere vetten en smaakstoffen. Het is dus niet alleen geschikt voor een bepaald type brood (zoals bijvoorbeeld kleinbroodpoeder). Dit brood kan ook zonder het verbetermiddel gebakken worden, gezien er geen ‘essentiële’ grondstoffen inzitten voor dit brood.
Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij Bakkerijwereld). Je kunt aan de hand van de formule ook zelf een ingrediëntenlijst samenstellen die past bij jouw formaat bakblik.
Je kunt dit brood ook prima bakken in een ander blik (zonder deksel). Gebruik in dat geval wel stoom tijdens het bakken en verlaag eventueel de temperatuur. Het bakblik dat ik gebruik is licht van kleur, indien je een donkere gebruikt (blauwstaal bijvoorbeeld) verlaag dan de temperatuur met circa 20 graden (een blauwstalen blik kan beter warmte geleiden dan alusteel, deze is licht van kleur).
BAKKERSFORMULE
- 60% Patentbloem
- 30% Volkoren Speltmeel
- 10% Volkoren Roggemeel
- 63% water
- 1,8% Bakkerszout
- 1,2% Instant Gist
- 4% Roomboter
- 4% Volle Melkpoeder
- 5% Gebroken Lijnzaad
- 3% Algemeen inzetbaar Broodverbetermiddel, Witbroodpoeder of Bruinbroodpoeder (optioneel)
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.