Lichtbruin Tarwe Rogge vloerbrood met geroosterde pitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Vorige week de workshop gedaan bij Remon en vandaag geprobeerd 2 vloerbroden te bakken. Resultaat is zeker verbeterd naar de workshop. Broden zien er goed uit. Over de smaak kan ik nog niets zeggen want morgen worden ze pas aangesneden. Nogmaals dank Remon voor je leuke en leerzame workshop. Ik kan iedereen de workshops aanbevelen want je doet er een hoop kennis en het is nog gezellig ook.

 2. Lukte direct goed en de smaak is voortreffelijk. Roggemeel voegt het extra toe wat betreft de smaak en stevigheid bij het snijden. Fijn recept om vaak te gebruiken.
  De workshop in juni heeft mij nuttige basis dingen geleerd zo ook inzicht in de bakkersformule.
  Ik durf nu veel meer uit te proberen en weet waarop te letten.

 3. Mooi recept!

  -waarom moet bij dit recept er slechts licht ontgast worden?

  -klopt het dat 6 gram gist relatief weinig is? Wat voor rijstijden kan ik verwachten bij een kamertemperatuur van 20 graden?

  1. Hi Brood Bakker,

   Het weinig ontgassen zorgt voor het minder ‘verfijnen’ van het kruim, waardoor de structuur wat wilder blijft.
   Doordat er niet enorm veel ontgast wordt, wordt er minder gist gebruikt. Zo heeft het deeg toch wat meer tijd voor smaakontwikkeling, totale tijden over het gehele proces zullen niet enorm veel afwijken van een broodje waar meer gist op zit, maar die wel meer ontgast wordt. Minder ontgassen = minder benodigde tijd in de narijs.

   – Rémon