Lichtbruine Tarwe Rogge Boule met desem en gist 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Hoi Rémon,
    Wat een leuk en lekker brood om te maken. Wat nieuw voor mij was, was het direct opbollen na het kneden, maar dit lukte prima. Meestal maak ik er een mooie bol van en that’s it! Vond het nog wel moeilijk te bepalen wanneer de 1e rijs was voltooid, want door het strak opbollen bleef de vingerpriktest al gauw staan, dus heb ik vooral ook gekeken naar het verdubbelen vh deeg.
    Ik heb de boule gebakken op de steel en met stoom. Kan ik de braadslede gewoon de volle 40 min. in de oven laten? Meestal bak ik de laatste 20 min. zonder stoom…

    1. Het bakken met stoom heb ik besproken in het kennisartikel. Gezien er vele manieren zijn om stoom te genereren ga ik er niet opnieuw op in per recept. Bij een braadslede idd halverwege de baktijd er uit halen, maar stoombakjes zoals bijv. de Desh kunnen gewoon blijven staan. Fijn dat het brood in de smaak viel!