Brood zakt in tijdens het bakken - Foto: Aad Van de Steenoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Ik bak twee meergranenbroden van 1 kg bloem.
  Rijstijden:
  1ste na kneden en bol vormen – 20 minuten
  2de na ontluchten en oppunten – 50 minuten
  3de na deeg lang maken – 90 minuten
  – tijdens deze rijs heb ik één brood perfect van vorm en bij het andere is het hier en daar opengescheurd
  Dan (gescheurde deeg totknijpen en de oven in voor 37 minuten op 200°
  Mijn gewone tarwebroden (soms wat uitgeroken zijkanten) maar meestal oké , maar mijn meergranenbroden worden nooit even hoog als de witte.

   1. Hoi Rémon,
    Bedankt om zo snel te reageren. Ik heb alles gelezen en denk te weten wat de oorzaak van mijn “probleem” is. Ik zet namelijk nogal wat spanning op mijn brood voor ik het in de bakvorm leg. Dat zal zeker de oorzaak zijn!
    Ik trek géén vliesje meer (al veel deeg gekneed en voel/zie daardoor of het wel of niet klaar is…denk ik toch) maar ik duw wel op het deeg om te zien of het brood klaar is om te bakken. Bij mijn volgende brood zal ik er minder of desnoods geen spanning opzetten. Ik zoek uit wat best is. Nogmaals bedankt voor de nuttige info.

 2. Ik had een speltbrood te lang laten rijzen(2 de x) . Ik plaatste het in de oven en het zakte in. Ik heb het direct terug er uit genomen, terug gekneed, laten rijzen en gebakken. Probleem opgelost.