INKBIRD IHT-1P Kernthermometer
Voor het meten van de deeg- en kerntemperatuur van mijn deeg en brood gebruik ik de INKBIRD IHT-1P Thermometer. Je kunt de thermometer hier bestellen > INKBIRD IHT-1P. De thermometer is waterdicht en kan opgeladen…
Hier kun je de gereedschappen vinden die ik gebruik voor het bakken van mijn broden.
Voor het meten van de deeg- en kerntemperatuur van mijn deeg en brood gebruik ik de INKBIRD IHT-1P Thermometer. Je kunt de thermometer hier bestellen > INKBIRD IHT-1P. De thermometer is waterdicht en kan opgeladen…
Voor het bakken van busbroden met donkere korstkleur gebruik ik een blauwstalen broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van busbroden met lichte korstkleur gebruik ik een alusteel broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van mijn crêpes, pannenkoeken en tortilla’s maak ik gebruik van een De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan. Het is een plaatstalen (carbonstaal) pan zonder antiaanbaklaag. Bij goed gebruik en verzorgen gaat hij een…
Voor het afwegen van mijn ingredienten gebruikte ik voorheen de Soehnle Page Compact Keukenweegschaal. Sinds kort ben ik echter overgestapt op de MyWeight KD-8000. Een aantal voordelen zijn: Beter nulpunt, ook tijdens het verschuiven van…
Voor het bakken van mijn casinobrood (en soms voor ‘gewone’ busbroden, in dat geval zonder deksel) gebruik ik een alusteel casinoblik van Bakkerijwereld. Het is een blik van 30x10x10 cm, goed voor ongeveer 800 gram…
Dit potje van Brabantia is ideaal voor je zuurdesemstarter. Het potje is van glas, en heeft rechtopstaande randen. Bovendien kun je het deksel er zowel rechtop als op de kop opzetten. Ik leg het deksel…
Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven…
Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is…
Voor het laten rijzen van mijn vloerbroden die niet in een deegmandje gaan gebruik ik het deegkleed van Baktotaal Bouwhuis, deze is 230cm lang. Zelf heb ik hem door midden geknipt en door Carla van…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!