BW SM5 SE (Special Edition)
Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 Special Edition (Spiraalkneder) van Bakkerijwereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM5 Special Edition. Contactgegevens: Review van de BW SM5 Voor de…
Hier kun je de gereedschappen vinden die ik gebruik voor het bakken van mijn broden.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar machines en materialen met een lange levensduur. Denk bijvoorbeeld aan bakblikken zonder coating en pannen zonder laagjes die op den duur verslijten. Ik ga liever voor materiaal dat tegen een stootje kan.
Sommige van de onderstaande materialen zijn niet de goedkoopste optie, maar ik durf wel te stellen dat het duurzame investeringen zijn waar je lang plezier van zult hebben. De kunst is natuurlijk om te zoeken naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Na veel materialen in mijn bezit te hebben gehad, zijn het de onderstaande producten die ik met het volste vertrouwen kan aanbevelen. Eén keer iets van hogere kwaliteit (en soms een iets hogere prijs) aanschaffen is op den duur misschien wel goedkoper dan om de zoveel tijd iets nieuws te moeten kopen.
Daarnaast veranderen je ‘eisen’ naarmate je meer bakervaring krijgt. Ze groeien dus mee met je eigen ontwikkeling. Wanneer het bakken van brood je goed ligt en merkt dat je toe bent aan een nieuw gereedschap, wil ik je aanraden (eventueel wat meer) te investeren.
Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 Special Edition (Spiraalkneder) van Bakkerijwereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM5 Special Edition. Contactgegevens: Review van de BW SM5 Voor de…
Voor het inschieten van krokant kleinbrood op mijn pizzasteel, gebruik ik herbruikbare bakvellen. Deze vellen zijn geschikt tot oventemperaturen van 260 graden.
Voor het bakken van mijn beschuitbollen gebruik ik blauwstalen beschuitdoppen (dopmaat: 10×3 cm). De doppen waren occasion en heb ik van Bakkerijwereld. Ze zijn niet in de webshop te bestellen, maar wanneer je per mail…
Voor het afkoelen van mijn broden gebruik ik dit koelrekje van verchroomd staal. Het rekje is 43×30 cm waardoor hij geschikt is voor een hele plaat broodjes of drie tot vier busbroden. Het koelrekje bevat…
Voor het bakken van broden met stoom gebruik ik onder andere dit stoombakje van Bakkerijwereld. Door zijn vorm neemt het stoombakje heel weinig ruimte in beslag. Zo is de ovenruimte optimaal te benutten voor te…
Voor het bakken vloerbroden, hoge hydratatie broden uit een rijsmandje en desembroden gebruik ik onder andere de Dutch Oven & Griddle L Ø 28 cm van The Bastard. Het is een gietijzeren Dutch Oven die…
Voor het meten van de deeg- en kerntemperatuur van mijn deeg en brood gebruik ik de INKBIRD IHT-1P Thermometer. Je kunt de thermometer hier bestellen > INKBIRD IHT-1P. De thermometer is waterdicht en kan opgeladen…
Voor het bakken van busbroden met donkere korstkleur gebruik ik een blauwstalen broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van busbroden met lichte korstkleur gebruik ik een alusteel broodblik van 300 x 105 x 85 mm. Goed voor circa 600 gram volkorenmeel, 575 gram volkorenmeel/tarwebloem combinatie (50/50) of 550 gram tarwebloem…
Voor het bakken van mijn crêpes, pannenkoeken en tortilla’s maak ik gebruik van een De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan. Het is een plaatstalen (carbonstaal) pan zonder antiaanbaklaag. Bij goed gebruik en verzorgen gaat hij een…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!