Mijn gereedschappen

Hier kun je de gereedschappen vinden die ik gebruik voor het bakken van mijn broden.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar machines en materialen met een lange levensduur. Denk bijvoorbeeld aan bakblikken zonder coating en pannen zonder laagjes die op den duur verslijten. Ik ga liever voor materiaal dat tegen een stootje kan.

Sommige van de onderstaande materialen zijn niet de goedkoopste optie, maar ik durf wel te stellen dat het duurzame investeringen zijn waar je lang plezier van zult hebben. De kunst is natuurlijk om te zoeken naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Na veel materialen in mijn bezit te hebben gehad, zijn het de onderstaande producten die ik met het volste vertrouwen kan aanbevelen. Eén keer iets van hogere kwaliteit (en soms een iets hogere prijs) aanschaffen is op den duur misschien wel goedkoper dan om de zoveel tijd iets nieuws te moeten kopen.

Daarnaast veranderen je ‘eisen’ naarmate je meer bakervaring krijgt. Ze groeien dus mee met je eigen ontwikkeling. Wanneer het bakken van brood je goed ligt en merkt dat je toe bent aan een nieuw gereedschap, wil ik je aanraden (eventueel wat meer) te investeren.