Mijn gereedschappen

Hier kun je de gereedschappen vinden die ik gebruik voor het bakken van mijn broden.

De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan

De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan

Voor het bakken van mijn crêpes, pannenkoeken en tortilla’s maak ik gebruik van een De Buyer Mineral B Pannenkoekenpan. Het is een plaatstalen (carbonstaal) pan zonder antiaanbaklaag. Bij goed gebruik en verzorgen gaat hij een leven lang mee. Enkele aandachtspunten: Geschikt voor alle soorten fornuis. Gebruik je elektrisch of inductie, kies vooral dan voor een…

MyWeigh KD-8000

MyWeigh KD-8000

Voor het afwegen van mijn ingredienten gebruikte ik voorheen de Soehnle Page Compact Keukenweegschaal. Sinds kort ben ik echter overgestapt op de MyWeight KD-8000. Een aantal voordelen zijn: Beter nulpunt, ook tijdens het verschuiven van de weegschaal blijft hij netjes op 0. Doordat de meting intern gebeurt en niet via de pootjes kun je de…

Alusteel Casinoblik van BakkerijWereld

Alusteel Casinoblik van BakkerijWereld

Voor het bakken van mijn casinobrood (en soms voor ‘gewone’ busbroden, in dat geval zonder deksel) gebruik ik een alusteel casinoblik van BakkerijWereld. Het is een blik van 30x10x10 cm, goed voor ongeveer 800 gram deeg voor witbrood en 900 gram deeg voor volkorenbrood. Het blik staat op dit moment niet op de website maar…

Desem – Potje met rechtopstaande randen en keerbaar deksel

Desem – Potje met rechtopstaande randen en keerbaar deksel

Dit potje van Brabantia is ideaal voor je zuurdesemstarter. Het potje is van glas, en heeft rechtopstaande randen. Bovendien kun je het deksel er zowel rechtop als op de kop opzetten. Ik leg het deksel ondersteboven wanneer de desem op kamertemperatuur staat, zo kan de zuurtstof er goed bij. In de koelkast gaat het deksel…

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven een nog beter bakresultaat. In het artikel staan een aantal verschillende mogelijkheden omschreven voor hoe je de stoom in je…

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken (broodbaksteel), de meest betaalbare stalen bakplaat oplossing

Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is een vervanging voor mijn pizzasteen. Wanneer je zoekt op Google naar ‘pizzasteel’ of ‘pizza steel’ zul je diverse aanbieders tegenkomen….

BW SM5 + aankoopproces + review

BW SM5 + aankoopproces + review

Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 (Spiraalkneder) van BakkerijWereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM Kneder Tafelmodel. Het is niet de goedkoopste spiraalkneder op de markt. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is bijzonder goed! Een bijzonder goede investering wanneer je veel en/of regelmatig brood bakt. Ik zou je…