DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje
Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven…
Hier kun je de gereedschappen vinden die ik gebruik voor het bakken van mijn broden.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar machines en materialen met een lange levensduur. Denk bijvoorbeeld aan bakblikken zonder coating en pannen zonder laagjes die op den duur verslijten. Ik ga liever voor materiaal dat tegen een stootje kan.
Sommige van de onderstaande materialen zijn niet de goedkoopste optie, maar ik durf wel te stellen dat het duurzame investeringen zijn waar je lang plezier van zult hebben. De kunst is natuurlijk om te zoeken naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Na veel materialen in mijn bezit te hebben gehad, zijn het de onderstaande producten die ik met het volste vertrouwen kan aanbevelen. Eén keer iets van hogere kwaliteit (en soms een iets hogere prijs) aanschaffen is op den duur misschien wel goedkoper dan om de zoveel tijd iets nieuws te moeten kopen.
Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven…
Zelf een pizzasteel maken. Nou ja, helemaal zelf maken is het niet. Maar een ‘direct aan de bak product’ is het ook niet. Ik heb het over mijn nieuwe broodbaksteel (stalen broodbakplaat). De (koolstof)staalplaat is…
Voor het laten rijzen van mijn vloerbroden die niet in een deegmandje gaan gebruik ik het deegkleed van Baktotaal Bouwhuis, deze is 230cm lang. Zelf heb ik hem door midden geknipt en door Carla van…
Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 (Spiraalkneder) van Bakkerijwereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM Kneder Tafelmodel. Het is niet de goedkoopste spiraalkneder op de markt. Maar…
Voor het bakken vloerbroden, hoge hydratatie broden uit een rijsmandje en desembroden gebruik ik de Emile Henry Broodbakbol. Je kunt hem hier bestellen > Emile Henry Broodbakbol.
Voor het mengen van mijn ingrediënten gebruik ik de Beslagkom kunststof 28 cm met deksel van Baktotaal Bouwhuis. Je kunt de kom hier bestellen > Beslagkom, het deksel dat er op kan bestel je hier…
Voor het bewerken en verwerken van mijn deeg gebruik ik de Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart) van Baktotaal Bouwhuis. Je kunt hem hier bestellen > Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm…
Voor het snijden van mijn broden gebruik ik het Victorinox Banketbakkersmes Broodmes 26cm. Je kunt hem hier bestellen > Victorinox Banketbakkersmes Broodmes 26cm
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘Bakkerij Rémon Recept Sjabloon’!