Nieuws

Nieuws over Bakkerij Rémon, hier kun je het volgen! Uiteraard zal ik nieuwe weetjes ook op sociale media plaatsen.

Bakkerij Rémon Update – Masterclasses

Bakkerij Rémon Update – Masterclasses

Een kleine februari 2022 update vanuit Bakkerij Rémon. Ik ga Masterclasses maken! Waarom, hoe, wat je kunt verwachten en mijn proces vertel ik je hieronder. Waarom Masterclasses? Op de Bakkerij Rémon website is onwijs veel informatie te vinden over brood. Hoewel alles netjes geordend is in chronologische volgorde van het proces, kan het voor sommige…

150.000 weergaven!

150.000 weergaven!

Wat gaaf! Bakkerij Rémon heeft sinds de lancering vorig jaar september (2020) ruim 150 duizend weergaven gehad! Super leuk om te zien dat zoveel van jullie ook terug blijven komen. Vergeet je ook niet de website te delen op Social Media, met vrienden & familie? Zo help jij het bereik van Bakkerij Rémon ook verbeteren….

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

DeSh~Stoom – Test en review van het DeSh stoombakje

Brood bakken met de DeSh stoom, hoe gaat dat? Zoals je in mijn artikel ‘Waarom en hoe kun je brood bakken met stoom?‘ kunt lezen krijg je door het introduceren van stoom in je oven een nog beter bakresultaat. In het artikel staan een aantal verschillende mogelijkheden omschreven voor hoe je de stoom in je…

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Update: recepten in grammen (inclusief de formule)

Recepten in grammen op verzoek Regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers of de recepten ook in grammen aangegeven kunnen worden voor een bepaalde hoeveelheid. Dit zou wat rekenwerk schelen en komt beter uit voor de bezoekers van deze website die wat meer moeite hebben met rekenen of cijfers niet goed kunnen plaatsen (dyscalculie of…

BW SM5 + aankoopproces + review

BW SM5 + aankoopproces + review

Voor het kneden van mijn deeg gebruik ik de BW SM5 (Spiraalkneder) van BakkerijWereld. Je kunt hier de spiraalkneder vinden > BW SM Kneder Tafelmodel. Het is niet de goedkoopste spiraalkneder op de markt. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is bijzonder goed! Een bijzonder goede investering wanneer je veel en/of regelmatig brood bakt. Ik zou je…

Een nieuwe (ongemakkelijke) uitdaging, start van de opnames

Een nieuwe (ongemakkelijke) uitdaging, start van de opnames

Na veel werk te hebben verzet op deze website (schrijven van ruim 70 artikelen, waaronder recepten) is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nooit had ik gedacht dat ik op deze manier meegesleurd zou worden in de magie van het brood bakken. Zoals je wellicht weet komt binnenkort mijn basiscursus beschikbaar: ‘Je eerste brood: Witbrood…