Doorgaan naar inhoud
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis Recept Sjabloon.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
  • Home
  • BasisUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdUitvouwen
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • ReceptenUitvouwen
    • SamenstellingUitvouwen
      • Witbrood
      • Bruinbrood
      • Volkorenbrood
      • Gistbrood
      • Desembrood
      • Meergranenbrood
      • Hartig brood
      • Roggebrood
      • Overige recepten
    • Bakmethode/vormUitvouwen
      • Busbrood
      • Plaatbrood
      • Vloerbrood
      • Casinobrood
      • Batard
      • Boule
      • Bollen
      • Puntjes
      • Pistolets
  • RekenmachinesUitvouwen
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • FAQ
  • Nieuws
  • OverUitvouwen
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Reviews
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • ContactUitvouwen
    • Zakelijk/Samenwerken
Webshop
Bakkerij Rémon

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Facebook Instagram YouTube
Bakkerij Rémon

Over

Je bent nu hier » Home » Over

Genieten van vers brood, dat doe ik graag! Een brood dat helemaal gebakken is naar eigen smaak. Ook experimenteer ik graag met nieuwe ideeën, soms een succes, soms een volledige mislukking. Dat maakt het juist zo gaaf! Ik ben geen boulanger of patissier, maar ik ben wel (zoals velen van jullie) een echte hobbybakker!

Enkele jaren geleden ben ik verzeild geraakt in het bakken van brood. De transformatie van een aantal ingrediënten met ieder hun eigen eigenschappen naar een volledig nieuw product fascineerde me, het had iets bijzonders… Ik heb toen een tijdje vrij matige broden gebakken, maar ben er ook vrij snel weer mee gestopt. Het leverde gewoon te veel frustratie op omdat ik de processen niet goed begreep.

Ergens in het begin van 2020 begon het weer te kriebelen. Op dat moment was ik weer toe aan wat anders en wat afleiding. Brood bakken, dat zou het worden! Het lezen van boeken trok me niet zo, dus een boek over brood dat vond ik niet echt wat voor mij. Door eigenwijs door te klooien en heel het internet afgezocht te hebben (ik heb iets met dat internet, het is trouwens ook mijn werk, haha) kreeg ik het onder de knie. Het was een avontuur waarbij het ‘kaf van het koren’ gescheiden moest worden. Zo heb ik zelf mijn conclusies getrokken door dingen te proberen. Het een werkt wel, het ander werkt niet. Gaandeweg kwam ik erachter. Welke invloeden hebben temperatuur, ingrediënten, een bepaalde werkwijze of een manier van bakken? De puzzelstukjes vielen samen.

Met mijn kennisartikelen en tips gaat het bakken van het brood je waarschijnlijk een stuk gemakkelijker af. Naast het gebruik van de recepten kun je zelfs gaan experimenteren met het ontwikkelen van je eigen recept!

Mijn visie

Ik wil dat je (net als ik) met een beknopte beschrijving een recept leert bakken. Dat je een recept leert controleren op samenstelling en weet hoe je de correctheid er van kunt inschatten. Dat je een recept uit een boek of website leert inkorten om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Dat je de kennisartikelen boven mijn recepten niet meer nodig hebt, maar dat je begrijpt waarom je een bepaalde stap in een recept neemt, dat je weet welke factoren er aan verbonden zijn en dat je bij wijze van spreken met 6 korte regels en een lijstje ingrediënten een recept kunt maken.

Sinds november 2021 heb ik trouwens ook een YouTube-kanaal. Je kunt hem hier vinden.

Naar YouTube
Ga naar de basis
YouTube

Nieuwste recepten

Plukbrood met knoflook-peterselieboter, kaas en peper (Wit Tarwebrood)
Zachte witte puntjes (Tarwe)
Zachte Bruine Puntjes (Tarwe)
Volkoren Busbrood (Tarwe)
Bruin Tarwe Casinobrood
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes

Nieuwste kennisartikelen

Vloerbrood bakken, hoe doe je dat en waar let je op?
(Zuur)desem(deeg) en bakvormen/bakplaten, hoe zit dat?
Wat heb je allemaal nodig om brood te bakken? – De absolute basis
Kun je bloem vervangen door (volkoren)meel (en andersom)?
Een gerezen brooddeeg insnijden of scoren, waarom en hoe?
Een Batard vormen/opmaken op twee manieren
Webshop| Leveranciers | Instalinks | Zakelijk/Samenwerken | Disclaimer | Privacyverklaring
© Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Een handelsnaam van Rémon Megelink
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
Webshop
  • Home
  • Basis
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • Recepten
    • Samenstelling
      • Witbrood
      • Bruinbrood
      • Volkorenbrood
      • Gistbrood
      • Desembrood
      • Meergranenbrood
      • Hartig brood
      • Roggebrood
      • Overige recepten
    • Bakmethode/vorm
      • Busbrood
      • Plaatbrood
      • Vloerbrood
      • Casinobrood
      • Batard
      • Boule
      • Bollen
      • Puntjes
      • Pistolets
  • Rekenmachines
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • FAQ
  • Nieuws
  • Over
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Reviews
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • Contact
    • Zakelijk/Samenwerken
Facebook Instagram YouTube
Zoeken