Plukbrood met knoflook-peterselieboter, kaas en peper (Wit Tarwebrood)
Je maakt gebruik van de volgende kennis & technieken
Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over dat onderwerp.Gewichten zijn waar nodig afgerond op basis van de onderliggende bakkersformule. Dat zorgt ervoor dat je de ingrediënten gemakkelijk op een gewone weegschaal kunt afwegen.
Zelf een hartig plukbrood met knoflook en kaas bakken
Ben je op zoek naar een recept voor een plukbrood met knoflook-peterselieboter, kaas en peper? Dan is dit recept iets voor jou! Een heerlijk brood om te delen. Ideaal voor bij de borrel, een zomerse barbecue of tijdens de feestdagen bij de gourmet.
Wit tarwebrood
Dit hartige plukbrood is een wit tarwebrood. Dat wil zeggen dat het volledige bloem- of meelbestand bestaat uit tarwebloem. In principe kun je bij dit recept de tarwebloem een-op-een vervangen door speltbloem. Let wel op dat spelt wat kwetsbaarder is dan tarwe. Controleer dus bij voorkeur wat vaker of het deeg al goed gekneed is. Zo voorkom je dat je het deeg per ongeluk overkneedt.
Hoe bak je dit brood?
De hartige plukbroden bak je in een alusteel vlaaipannen met een bovendiameter van 20 cm. De bodemdiameter is 18 cm en de hoogte 2,5 cm. Deze vlaaipannen zijn onder andere te bestellen bij Baktotaal. Je kunt de vlaaipannen op een ovenrekje zetten tijdens het bakken, maar deze broden bakken het mooiste wanneer je ze op een pizzasteen of pizzasteel schuift. De twee vlaaipannen passen samen op een 40×30 cm steen/steel.
BAKKERSFORMULE
- 100% Patentbloem
- 62% Water
- 2% Zout
- 1,5% Instant Gist
- 7,5% Knoflook-peterselieboter
Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.