Doorgaan naar inhoud
Volg een workshop brood bakken!
Volg een workshop brood bakken!
  • Home
  • BasisUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • GeavanceerdUitvouwen
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • ReceptenUitvouwen
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • RekenmachinesUitvouwen
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • WorkshopsUitvouwen
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • OverUitvouwen
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • ContactUitvouwen
    • Zakelijk/Samenwerken
Volg een workshop
Bakkerij Rémon

'Zelf brood leren bakken vanuit de basis,

Facebook Instagram YouTube
Bakkerij Rémon

Recept schalen vanaf formule

Je bent nu hier » Home » Recept schalen vanaf formule

Welke kennis heb je nodig om deze rekenmachine succesvol te kunnen gebruiken?

  • Het is belangrijk dat je weet wat een bakkersformule is en hoe je hier mee werkt (basis): Wat is een bakkersformule en hoe kan ik het toepassen?
  • Wanneer je wilt werken met een voordeeg of een recept op basis van een directe methode (direct deeg) wilt omrekenen naar een indirecte methode (indirect deeg/voordeeg) of desem is het belangrijk dat je dit artikel hebt doorgenomen en begrijpt: Formules voor ervaren bakkers: werken met soorten voordeeg, kookstukken en desem.

Wanneer je meerdere ingrediënten gebruikt die meetellen voor de totale hydratatie (bijv. Water, melk EN een Levain) dan kan de rekenmachine niet bepalen van welk ingrediënt een X percentage af moet om te compenseren voor het vocht uit je desem.

In dit geval gebruik je waarschijnlijk een desem/Levain. Daar zit ook vocht en meel/bloem in. De tool maakt een calculatie over het totale vochtpercentage dat in verhouding staat tot het totale bloem- en/of meelgewicht. Daarom kan het totaal afwijken van het percentage dat je hebt ingevuld bij het vocht.

Wanneer dit het geval is heb je nog geen totaal deeggewicht of bloem- of meelgewicht in het veld getypt. Doe dit eerst, de calculatie zal dan meteen veranderen.

Split deze voordegen op in hun oorspronkelijke ingrediënten, laat het bloem of meel dus meetellen bij het totale percentage van het meel, het water (of andere vocht) bij het vocht. Hetzelfde voor een Tangzhong, (Meel)kookstuk, Yudane etc.

Voorbeeld-splitsen-voordeeg
Voorbeeld van een mogelijke splitsing.

De calculatie neemt een kleine foutmarge in acht. Wanneer je bijvoorbeeld 3 meelsoorten gebruikt die elk 33,3333….% vertegenwoordigen dan zou je nooit op een exacte 100% komen. In dit geval is dat dus geen probleem en zal de waarschuwing verdwijnen.

YouTube

Nieuwste recepten

Bruin Tarwe Casinobrood
Witte Tarwe Hamburgerbroodjes
Dwarsgebakken Tarwe melkwit met Tangzhong
Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten
Bruin busbrood met gemalen lijnzaad, havermout en gerstemoutmeel
Wit Vloerbrood (Tarwe)

Nieuwste kennisartikelen

Vloerbrood bakken, hoe doe je dat en waar let je op?
(Zuur)desem(deeg) en bakvormen/bakplaten, hoe zit dat?
Wat heb je allemaal nodig om brood te bakken? – De absolute basis
Kun je bloem vervangen door (volkoren)meel (en andersom)?
Een gerezen brooddeeg insnijden of scoren, waarom en hoe?
Een Batard vormen/opmaken op twee manieren
Webshop| Leveranciers | Instalinks | Zakelijk/Samenwerken | Disclaimer | Privacyverklaring
© Bakkerij Rémon | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | KvK: 64739848 | Een handelsnaam van Rémon Megelink

Volg een workshop brood bakken

Na afloop van een workshop weet jij precies wat je doet om tot een bepaald resultaat te komen. Je begrijpt ook waarom! Zo kun jij vol zelfvertrouwen jouw eigen brood bakken.

Reserveer nu
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
Volg een workshop
  • Home
  • Basis
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Ingrediënten
    • Gereedschappen
    • Mengen & kneden
    • Bulkrijs of eerste rijs
    • Verdelen & Opmaken
    • Narijs / De laatste rijs
    • Het bakken van je brood
    • Na het bakken
  • Geavanceerd
    • Begrippen
    • Bijzondere broodvormen
    • Zelf een brood samenstellen
    • Planning
    • Werken met ‘andere’ graansoorten
  • Recepten
    • Basisrecept Wit Gistbrood
    • Witbrood
    • Bruinbrood
    • Meergranenbrood
    • Volkorenbrood
    • Gistbrood
    • Desembrood
    • Roggebrood
    • Overige recepten
  • Rekenmachines
    • Hoeveel gram deeg in broodblik?
    • Hoeveel gram bloem/meel in broodblik?
    • Recept schalen o.b.v. grammen
    • Recept schalen o.b.v. formule
    • Desem of Levain rekenmachine
    • Melk(poeder) converter
    • Rekenmachine voor deegtemperatuur
    • Bepaal droge stof in bloem of meel
  • Video’s
  • Foutenanalyse
  • Workshops
    • Bus- en vloerbrood
    • Zacht en krokant kleinbrood
    • Ervaringen
  • FAQ
  • Nieuws
  • Over
    • Over Bakkerij Rémon
    • Mijn gereedschappen
    • Leveranciers
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
  • Contact
    • Zakelijk/Samenwerken
Facebook Instagram YouTube
Zoeken