Recepten

Wil je zelf brood bakken, recepten gezocht? Hier kun je al mijn recepten vinden. Dit kunnen zelfbedachte recepten zijn of recepten die ik ergens vandaan heb gehaald (ik zal in dat geval de bron vermelden). Voordat je een recept gaat proberen is het goed om te weten wat een bakkersformule is en dat je weet hoeveel meel je als basis kunt gebruiken voor jouw bakblik.

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe met desem, desem en gist of alleen met gist Dit brood maakt gebruik van desem en gist, het is dus een ‘hybride’. Heb je geen desem? Je kunt dan ook alleen gist gebruiken. Het brood zal dan iets sneller rijzen. Wil je puur met desem bakken? Ook dat kan, hier…

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Dit recept is voor mijn ‘comfort’ desembrood Ben je op zoek naar een basisrecept voor desembrood? Aan de hand van dit basisrecept kun je enorm veel leren. Het is echt super belangrijk om alle informatie op deze pagina volledig door te lezen. Scroll dus niet direct door naar het recept met de werkwijze. Gaat er…

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Recept voor een Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain Wohoo, eindelijk tijd om recepten voor desembrood te plaatsen! Ik heb besloten de informatie over bakken met commerciële gist en het gebruik van desem te combineren. De basiskennis overlapt voor het overgrote deel. Bestaande informatie op deze website zal ik bijwerken om de…

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Recept voor wit casinobrood met gerookte paprikapoeder en peper, ideaal als boterham voor je tosti! Dit tosti brood met paprikapoeder en vier seizoenen peper is ideaal om een heerlijke tosti te ‘bouwen’! Door het brood vooraf te kruiden met paprikapoeder en peper trekken de smaken vooraf in het deeg en komt de uiteindelijke tosti helemaal…

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Recept voor Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe Dit volkoren casinobrood is een (bijna) tegenhanger van het Semolina-Tarwe Casinobrood dat ik eerder plaatste. Een ideaal brood voor een tosti of sandwich vol voedingsvezels. Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij BakkerijWereld). Je kunt aan de…

Semolina-Tarwe Casinobrood

Semolina-Tarwe Casinobrood

Recept voor Semolina-Tarwe Casinobrood Met dit Semolina-Tarwe Casinobrood recept maak je een lekker wit casinobrood voor je tosti of sandwich. Naast Semolina zit er ook een deel Duits tarwemeel Type 1050 in dit brood (verkrijgbaar bij o.a. De Zuidmolen). Tarwemeel Type 1050 (T1050) is een meelsoort en geen bloemsoort. Daarom zou je dit brood ook…

Witte Sesam Krusties

Witte Sesam Krusties

Wil je zelf aan de slag om lekkere knapperige witte broodjes te bakken met sesamzaad? Met dit recept voor Witte Sesam Krusties bak je jouw eigen vierkante knapperige sesambroodjes. Dit recept is een variant op de Sesam Krusties van Deen supermarkten. Het recept is gemaakt naar aanleiding van een vraag in een facebook groep. Dit…

Volkoren Gelrestoete oet de Slaege

Volkoren Gelrestoete oet de Slaege

Aan de bak met Slaege (Gele) Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Vandaag is niet de Rode Wintertarwe aan de beurt maar de E-weizen. De Gele Baktarwe van Jan en Ingrid uit Silvolde. Ook deze Tarwe lust wel wat water (en het…

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood, ontstaan vanuit een vraag in een Facebook-groep Zoals een deel van jullie wellicht weet ben ik actief in meerdere Facebook-groepen over het bakken van brood. In één van die groepen kwam een vraag naar voren over het brood ‘AH Stevig Haver’ van de Appie. Zoals bij veel recepten gaat het niet altijd in…