Recepten

Broodbak recepten voor thuis

Zoek je een brood recept? Hier kun je allerlei recepten vinden om zelf brood te bakken. Wit, bruin, volkoren, Grootbrood, Broodjes, Busbrood, Vloerbrood & meer.

Diverse soorten brood recepten

De broodrecepten van Bakkerij Rémon zijn breed. De recepten zijn gemaakt voor een specifiek soort brood, maar de degen zijn heel flexibel! Je kunt van een deeg bijna elke vorm, formaat of soort brood of broodje maken. Daarbij is het wel belangrijk om algemene kennis over het bakken van je broodrecepten te hebben. Uiteraard kun je op deze website ook alles leren wanneer het gaat om het volgen van een brood recept of het bedenken van je eigen receptuur.

Knapperige witte pitabroodjes

Knapperige witte pitabroodjes

Zelf knapperige witte pitabroodjes maken Ben je op zoek naar een recept voor knapperige witte pitabroodjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Deze broodjes bak je bij voorkeur op een steen of steel. Zorg dat deze goed voorverwarmd is. Heb je geen steen of steel? Bak dan op een bakplaat, bij voorkeur een geperforeerde. Pitabroodje…

Bruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte Emmer

Bruin desembrood met Rode Wintertarwe en Zwarte Emmer

Recept voor een lichtbruin desembrood van Slaege Rode Wintertarwe, Slaege Zwarte Emmer en tarwebloem. In dit recept gebruik ik als tarwebloem de Diamant Patent van Holland Meel. Je kunt dit ook vervangen door een Franse T65. Het recept gaat uit van kneden, kan ik ook een ‘niet kneden’ methode gebruiken? Ja, dat kan zeker! Meng…

Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten

Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten

Recept voor Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten Dit Roggebrood is stevig, zwaar en compact. Het heeft een Fris aroma en is niet te zuur qua smaak. Het vraagt een totaal andere werkwijze dan broden van Tarwe of Spelt. De benodigde kennis over bakken met Rogge staat boven het recept beschreven. Lees dit…

Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Afgelopen donderdag kreeg ik een nieuw receptenboek binnen. Namelijk ‘Brood 2’ van Levine van Doorne. Naast het maken van je eigen receptuur is inspiratie opdoen en bewezen recepten volgen toch ook wel heel leuk. Het plan was dan ook om het ‘Tarwe-speltbrood met lijnzaad’ te gaan maken (blz.113). Helaas is dat er niet van gekomen….

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Zachte witte melkbollen of vlechtbroodjes (gist of desem)

Zachte bolletjes recept voor zachte witte melkbollen Ben je op zoek naar een recept voor zachte witte melkbolletjes? Hieronder kun je mijn recept vinden. Het is eigenlijk een tweede versie van mijn andere zachte witte bollen. Deze vernieuwde versie is ook heel goed in te zetten voor zachte vlechtbroodjes. Verschil tussen dit recept en het…

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe met desem, desem en gist of alleen met gist Dit brood maakt gebruik van desem en gist, het is dus een ‘hybride’. Heb je geen desem? Je kunt dan ook alleen gist gebruiken. Het brood zal dan iets sneller rijzen. Wil je puur met desem bakken? Ook dat kan, hier…

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Dit recept is voor mijn ‘comfort’ desembrood Ben je op zoek naar een basisrecept voor desembrood? Aan de hand van dit basisrecept kun je enorm veel leren. Het is echt super belangrijk om alle informatie op deze pagina volledig door te lezen. Scroll dus niet direct door naar het recept met de werkwijze. Gaat er…

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Recept voor een Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain Wohoo, eindelijk tijd om recepten voor desembrood te plaatsen! Ik heb besloten de informatie over bakken met commerciële gist en het gebruik van desem te combineren. De basiskennis overlapt voor het overgrote deel. Bestaande informatie op deze website zal ik bijwerken om de…

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Recept voor wit casinobrood met gerookte paprikapoeder en peper, ideaal als boterham voor je tosti! Dit tosti brood met paprikapoeder en vier seizoenen peper is ideaal om een heerlijke tosti te ‘bouwen’! Door het brood vooraf te kruiden met paprikapoeder en peper trekken de smaken vooraf in het deeg en komt de uiteindelijke tosti helemaal…

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Recept voor Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe Dit volkoren casinobrood is een (bijna) tegenhanger van het Semolina-Tarwe Casinobrood dat ik eerder plaatste. Een ideaal brood voor een tosti of sandwich vol voedingsvezels. Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij BakkerijWereld). Je kunt aan de…