Wit Plaatbrood (Tarwe)
Recept voor Wit Plaatbrood Wil je zelf een Wit Plaatbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in…
Een ‘Batard’, een langwerpig (van oudsher mislukt) opgemaakt (vloer)brood. Tegenwoordig zie je er vaak speciale rijsmandjes (deegmandjes) voor, net als voor een Boule. Wat deze twee in ieder geval gemeen hebben is dat ze zowel ‘vrij’ kunnen rijzen als in een deegmandje. Die tweede gebruik je vaak wanneer de hydratatie van het brood net wat te hoog is om (ondanks goed opmaken) mooi omhoog te kunnen rijzen.
Hoe je een Batard kunt opmaken/vormen zie je hier.
Recept voor Wit Plaatbrood Wil je zelf een Wit Plaatbrood bakken van Tarwebloem? Dan is dit recept wat voor jou! Dit is hetzelfde recept als mijn basisrecept die je hier kunt vinden. Echter komt in…
Een aantal dagen terug kwam ik tot het besef dat ik eigenlijk nog nooit een volledig wit desembrood had gebakken. Wanneer ik ging bakken voegde ik eigenlijk altijd wel wat volkoren Tarwe, Spelt, Emmer of…
Dit recept is voor mijn ‘comfort’ desembrood Ben je op zoek naar een basisrecept voor desembrood? Aan de hand van dit basisrecept kun je enorm veel leren. Het is echt super belangrijk om alle informatie…
Recept voor een Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain Wohoo, eindelijk tijd om recepten voor desembrood te plaatsen! Ik heb besloten de informatie over bakken met commerciële gist en het gebruik van…
Aan de bak met Slaege (Gele) Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Vandaag is niet de Rode Wintertarwe aan de beurt maar…
Bruin haverbrood, ontstaan vanuit een vraag in een Facebook-groep Zoals een deel van jullie wellicht weet ben ik actief in meerdere Facebook-groepen over het bakken van brood. In één van die groepen kwam een vraag…
Aan de bak met Slaege Rode Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Om te beginnen heb ik een recept voor een ‘simpel’…
Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je in de bevestigingsmail een download link naar mijn handige Recept Sjabloon. Print hem uit en stel je eigen receptenboek samen.