Batard

Een ‘Batard’, een langwerpig (van oudsher mislukt) opgemaakt (vloer)brood. Tegenwoordig zie je er vaak speciale rijsmandjes (deegmandjes) voor, net als voor een Boule. Wat deze twee in ieder geval gemeen hebben is dat ze zowel ‘vrij’ kunnen rijzen als in een deegmandje. Die tweede gebruik je vaak wanneer de hydratatie van het brood net wat te hoog is om (ondanks goed opmaken) mooi omhoog te kunnen rijzen.

Hoe je een Batard kunt opmaken/vormen zie je hier.

Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten

Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten

Recept voor Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten Wil je zelf een Lichtbruin Tarwe-Rogge vloerbrood met geroosterde pitten bakken? Dan is dit recept wat voor jou! Door het roosteren van de pitten krijgt ze extra…