Bollen

Zoek je een recept voor bollen of bolletjes?

Wil je zelf bollen of bolletjes bakken en zoek je een recept? Hier kun je meerdere bollen recepten vinden zodat je jouw eigen bolletjes kunt maken. Dit kunnen diverse soorten broden zijn. Wit, bruin, volkoren, spelt, rogge en ga zo maar door. Ook zul je hier een variatie van harde bollen en zachte bollen vinden. Er komen regelmatig nieuwe recepten bij!

Italiaanse Bollen
Recepten Bollen Broden met een poolish Broden met kruiden of specerijen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Witbrood

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen
Bollen Brood met decoratie van zaden of pitten Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Recepten

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen
Bollen Brood met decoratie van zaden of pitten Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Recepten Witbrood

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange
Bollen Broden met kruiden of specerijen Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Recepten

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Onze Oosterburen gebruiken graag kruiden in hun brood, het kruidenmengsel is vooral terug te vinden in broden waarin Rogge is verwerkt. Ik heb er bij deze bruine bollen (zonder Rogge) ook voor gekozen om een kruidenmelange van Venkel, Karwij en Koriander te gebruiken. Ik gebruikte 825 gram meel/bloem als basis om een plaat van 20…