Bollen

Zoek je een recept voor bollen of bolletjes?

Wil je zelf bollen of bolletjes bakken en zoek je een recept? Hier kun je meerdere bollen recepten vinden zodat je jouw eigen bolletjes kunt maken. Dit kunnen diverse soorten broden zijn. Wit, bruin, volkoren, spelt, rogge en ga zo maar door. Ook zul je hier een variatie van harde bollen en zachte bollen vinden. Er komen regelmatig nieuwe recepten bij!

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Zachte Volkoren Meergranen Bollen

Wil je zelf zachte volkoren bollen bakken? Deze Zachte Volkoren Meergranen Bollen hebben een zacht kruim en geen toegevoegde suikers. Een echte vezelbom. Indien je de bollen nog zachter wilt kun je 10% water vervangen door losgeklopt ei en 4% zachte boter toevoegen. Voor deze bollen ging ik uit van 80 gram deeg per bol,…

Italiaanse Bollen

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Onze Oosterburen gebruiken graag kruiden in hun brood, het kruidenmengsel is vooral terug te vinden in broden waarin Rogge is verwerkt. Ik heb er bij deze bruine bollen (zonder Rogge) ook voor gekozen om een kruidenmelange van Venkel, Karwij en Koriander te gebruiken. Ik gebruikte 825 gram meel/bloem als basis om een plaat van 20…

Zachte witte bollen

Zachte witte bollen

Zachte bolletjes recept voor zachte witte bollen Ben je op zoek naar een zachte bolletjes recept? Hieronder een recept voor lekkere luchtige en zachte witte bollen. Mooi aan elkaar gebakken zoals je ze ook bij de warme bakker kunt vinden. Heerlijk genieten! Zachte bolletjes recepten zijn er in vele soorten, wat hebben ze gemeen? Bruin,…

Kaas Uien Bollen

Kaas Uien Bollen

Rijk gevulde Kaas Uien Bollen, met ruim meer vulling dan dat je ze in de super kunt vinden! BAKKERSFORMULE Hoofddeeg 100% Tarwebloem (Ik gebruikte T65 van Holland Meel) 65% Volle Melk 1,8% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 25% Pittige geraspte kaas (dit mag ook meer zijn) De uienvulling Uienvulling 44% Gesnipperde gele ui 0,5% Oregano Olijfolie…