Boule

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Een heerlijke (tarwe)volkoren boule met een Quellstück van pompoenpitten in bier. Dit brood heeft een hoge hydratatie (89%) waardoor het kneden van het deeg enigszins moeizaam kan verlopen. Voor dit brood gebruik je de ‘autolyse’ techniek om het deeg al wat hanteerbaarder te maken. Je kunt een ‘slap & fold’ techniek gebruiken voor het kneden,…