Broden met kruiden of specerijen

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad
Recepten Broden met een kookstuk Broden met kruiden of specerijen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Meergranenbrood Pistolets Volkorenbrood

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange
Recepten Boule Broden met kruiden of specerijen Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Gistbrood Meergranenbrood Nachtbrood Niet kneden brood Vloerbrood

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Kräuter-Roggenbrot
Gistbrood Broden met kruiden of specerijen Broden met zaden en/of pitten Gekneed deeg Recepten Roggebrood Vloerbrood

Kräuter-Roggenbrot

Dit Kräuter-Roggenbrot is een variatie op de bekende roggebroden van onze Oosterburen. Veelal worden de Duitse Roggebroden gemaakt maar zuurdesem. In dit geval ging ik voor een gistbrood. In dit brood zit een kruidenmelange verwerkt die de Duitsers graag verwerken in hun brood. Een smaaksensatie in een compact roggebrood dat vol van smaak is. Let…

Stol met rozijnen en spijs
Recepten Broden met kruiden of specerijen Broden met vulling van krenten, rozijnen en/of fruit Gekneed deeg Gistbrood Vloerbrood Witbrood

Stol met rozijnen en spijs

Een luxe stol (of meerdere stolletjes) met rozijnen, spijs en speculaaskruiden. Bij dit brood niet gekozen voor een extra vulling van noten of fruit. Ook heb ik de poedersuiker ter decoratie weggelaten. Hoofdzakelijk omdat dit op was. Je kunt het brood mooi decoreren door het met gesmolten boter te besmeren wanneer het uit de oven…