Broden met zaden en/of pitten

Driegranen Vloerpunt
Recepten Batard Broden met een biga Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Meergranenbrood Vloerbrood

Driegranen Vloerpunt

Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien er nog ruim voldoende havermout in de kast stond, Havermeel. Dit brood is extra op smaak gebracht door middel van…

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange
Recepten Boule Broden met kruiden of specerijen Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Gistbrood Meergranenbrood Nachtbrood Niet kneden brood Vloerbrood

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten
Recepten Boule Broden met zaden en/of pitten Gekneed deeg Gistbrood Vloerbrood Volkorenbrood

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Een heerlijke (tarwe)volkoren boule met een Quellstück van pompoenpitten in bier. Dit brood heeft een hoge hydratatie (89%) waardoor het kneden van het deeg enigszins moeizaam kan verlopen. Voor dit brood gebruik je de ‘autolyse’ techniek om het deeg al wat hanteerbaarder te maken. Je kunt een ‘slap & fold’ techniek gebruiken voor het kneden,…

Kräuter-Roggenbrot
Gistbrood Broden met kruiden of specerijen Broden met zaden en/of pitten Gekneed deeg Recepten Roggebrood Vloerbrood

Kräuter-Roggenbrot

Dit Kräuter-Roggenbrot is een variatie op de bekende roggebroden van onze Oosterburen. Veelal worden de Duitse Roggebroden gemaakt maar zuurdesem. In dit geval ging ik voor een gistbrood. In dit brood zit een kruidenmelange verwerkt die de Duitsers graag verwerken in hun brood. Een smaaksensatie in een compact roggebrood dat vol van smaak is. Let…

Tarwe-Haverbrood uit de bus
Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Busbroden Gekneed deeg Gistbrood Recepten

Tarwe-Haverbrood uit de bus

Een (donker)bruin brood met een toevoeging van gezonde haverzemelen. BAKKERSFORMULE Hoofddeeg 70% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 30% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 65% Water 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse Gist 3% Olijfolie De Soaker Soaker 10% water 20% Haverzemelen