Broden met zaden en/of pitten

Driegranen Vloerpunt

Driegranen Vloerpunt

Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien er nog ruim voldoende havermout in de kast stond, Havermeel. Dit brood is extra op smaak gebracht door middel van…

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Een heerlijke (tarwe)volkoren boule met een Quellstück van pompoenpitten in bier. Dit brood heeft een hoge hydratatie (89%) waardoor het kneden van het deeg enigszins moeizaam kan verlopen. Voor dit brood gebruik je de ‘autolyse’ techniek om het deeg al wat hanteerbaarder te maken. Je kunt een ‘slap & fold’ techniek gebruiken voor het kneden,…

Tarwe-Haverbrood uit de bus

Tarwe-Haverbrood uit de bus

Een (donker)bruin brood met een toevoeging van gezonde haverzemelen. BAKKERSFORMULE Hoofddeeg 70% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 30% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 65% Water 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse Gist 3% Olijfolie De Soaker Soaker 10% water 20% Haverzemelen