Brood met decoratie van zaden of pitten

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood, ontstaan vanuit een vraag in een Facebook-groep Zoals een deel van jullie wellicht weet ben ik actief in meerdere Facebook-groepen over het bakken van brood. In één van die groepen kwam een vraag naar voren over het brood ‘AH Stevig Haver’ van de Appie. Zoals bij veel recepten gaat het niet altijd in…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad

Bruinbrood met havermout decoratie

Bruinbrood met havermout decoratie

Een bruinbrood met een decoratie van havermout. Een simpele variatie op een bruinbrood dat het altijd goed doet. Het oogt meteen een stuk luxer en de geroosterde havermout geeft een fijne extra smaak en verzadiging. BAKKERSFORMULE 50% Volkorenmeel GLX 50% Smaragd Patent Tarwebloem 65% Water 3% Olijfolie 1,8% Zout 1% Instant Gist Voor de decoratie Uitgestrooide havermout