Bruinbrood

Zelf bruin brood bakken met deze bruin brood recepten

Wil je zelf bruin brood bakken? Hier kun je meerdere bruinbrood recepten vinden. Bruin brood recepten voor elke smaak en voor iedereen wat wils.

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe (desem & gist)

Bruine Tressé met Rode Wintertarwe met desem, desem en gist of alleen met gist Dit brood maakt gebruik van desem en gist, het is dus een ‘hybride’. Heb je geen desem? Je kunt dan ook alleen gist gebruiken. Het brood zal dan iets sneller rijzen. Wil je puur met desem bakken? Ook dat kan, hier…

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Basisrecept lichtbruin desembrood (met desem o.b.v. tarwe, spelt of rogge)

Dit recept is voor mijn ‘comfort’ desembrood Ben je op zoek naar een basisrecept voor desembrood? Aan de hand van dit basisrecept kun je enorm veel leren. Het is echt super belangrijk om alle informatie op deze pagina volledig door te lezen. Scroll dus niet direct door naar het recept met de werkwijze. Gaat er…

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain

Recept voor een Lichtbruin desembrood met Rode Wintertarwe en met stijve Levain Wohoo, eindelijk tijd om recepten voor desembrood te plaatsen! Ik heb besloten de informatie over bakken met commerciële gist en het gebruik van desem te combineren. De basiskennis overlapt voor het overgrote deel. Bestaande informatie op deze website zal ik bijwerken om de…

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood, ontstaan vanuit een vraag in een Facebook-groep Zoals een deel van jullie wellicht weet ben ik actief in meerdere Facebook-groepen over het bakken van brood. In één van die groepen kwam een vraag naar voren over het brood ‘AH Stevig Haver’ van de Appie. Zoals bij veel recepten gaat het niet altijd in…

Bruine lunchbroodjes met Slaege Rode Wintertarwe

Bruine lunchbroodjes met Slaege Rode Wintertarwe

Aan de bak met Slaege Rode Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Om te beginnen heb ik een recept voor een ‘simpel’ bruinbrood gemaakt. Ik heb gekozen om deze te bakken als ‘lunchbroodjes’, dit zijn 350 grams broodjes die bij ons in…

Driegranen Vloerpunt

Driegranen Vloerpunt

Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien er nog ruim voldoende havermout in de kast stond, Havermeel. Dit brood is extra op smaak gebracht door middel van…

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Licht meergranen nachtbrood met zonnebloempitten en Duitse kruidenmelange

Een licht meergranen nachtbrood met Duitse kruidenmelange en zonnebloempitten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist vermeld ik bij nachtbroden de temperatuur van mijn keuken en ingrediënten. Daarnaast vermeld ik ook de fermentatietijd / duur van de bulkrijs. Dit helpt jou met het inschatten van hoe lang het bij…

Licht meergranen nachtbrood

Licht meergranen nachtbrood

Een licht meergranen nachtbrood dat vol is van smaak. Bij dit brood hoef je niet te kneden of de ‘stretch & fold’ techniek toe te passen. Je maakt puur gebruik van de kracht van tijd en de wetenschap over celdeling van gisten. Goed om te weten: Anders dan bij broden met een ‘regulier’ percentage gist…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Zachte bruine bollen met Duitse kruidenmelange

Onze Oosterburen gebruiken graag kruiden in hun brood, het kruidenmengsel is vooral terug te vinden in broden waarin Rogge is verwerkt. Ik heb er bij deze bruine bollen (zonder Rogge) ook voor gekozen om een kruidenmelange van Venkel, Karwij en Koriander te gebruiken. Ik gebruikte 825 gram meel/bloem als basis om een plaat van 20…