Busbroden

Zoek je een recept voor busbrood?

Wil je zelf een busbrood bakken en zoek je een recept? Hier kun je meerdere busbrood recepten vinden zodat je jouw eigen busbrood kunt maken. Dit kunnen diverse soorten broden zijn. Wit, bruin, volkoren, spelt, rogge en ga zo maar door. Er komen regelmatig nieuwe recepten bij!

Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten

Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten

Recept voor Roggebrood van Volkoren en Gebuilde Rogge met Pompoenpitten Dit Roggebrood is stevig, zwaar en compact. Het heeft een Fris aroma en is niet te zuur qua smaak. Het vraagt een totaal andere werkwijze dan broden van Tarwe of Spelt. De benodigde kennis over bakken met Rogge staat boven het recept beschreven. Lees dit…

Semola-witbrood met havermout

Semola-witbrood met havermout

Semola-witbrood met havermout. Een brood uit de bus dat vol is van smaak. Tevens een mooie gele kleur door de Italiaanse Semola. Geniet! BAKKERSFORMULE Hoofddeeg 80% Semola (Semola di grana duro rimacinata 5 stagi) 20% Tarwebloem (T65 van Holland Meel) 75% Water 5% Olijfolie 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse Gist Het Quellstück Quellstück 10%…

Herfstbock Bierbrood met Jong belegen en Parmezaanse kaas

Herfstbock Bierbrood met Jong belegen en Parmezaanse kaas

Een lekker Herfstbock Bierbrood met 2 soorten kaas. Het perfecte brood voor tijdens de lunch na een stevige wandeling door de lagen van bladeren in het bos. BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 63% Herfstbock bier (Net niet genoeg? Dan kun je gewoon aanvullen met wat water) 1,8% Zout 1% Instant Gist of 2,5%…

Bruinbrood met havermout decoratie

Bruinbrood met havermout decoratie

Een bruinbrood met een decoratie van havermout. Een simpele variatie op een bruinbrood dat het altijd goed doet. Het oogt meteen een stuk luxer en de geroosterde havermout geeft een fijne extra smaak en verzadiging. BAKKERSFORMULE 50% Volkorenmeel GLX 50% Smaragd Patent Tarwebloem 65% Water 3% Olijfolie 1,8% Zout 1% Instant Gist Voor de decoratie Uitgestrooide havermout

Je eerste brood: Witbrood uit de bus

Je eerste brood: Witbrood uit de bus

Wanneer je voor het eerst de keuken induikt om je eigen brood te gaan bakken is het misschien heel verleidelijk om voor een heerlijk bruin- of volkorenbrood te kiezen. Want dit is gezonder voor je! Mijn advies: niet doen! Begin met het bakken van een ‘simpel’ witbrood. Een brood van 4 grondstoffen waarmee eindeloos te…