Casinobrood

Casinobrood is een vierkant brood dat in een afgesloten bakblik is gebakken. Vaak gebruik voor tosti, sandwiches en als bedje voor een omelet of stuk vlees. Het kan zowel wit, bruin als volkoren zijn. Er is ook rond casinobrood, dit heet vaak ‘lampionbrood’.

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Wit tosti brood met gerookte paprikapoeder en vier seizoenen peper

Recept voor wit casinobrood met gerookte paprikapoeder en peper, ideaal als boterham voor je tosti! Dit tosti brood met paprikapoeder en vier seizoenen peper is ideaal om een heerlijke tosti te ‘bouwen’! Door het brood vooraf te kruiden met paprikapoeder en peper trekken de smaken vooraf in het deeg en komt de uiteindelijke tosti helemaal…

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe

Recept voor Volkoren Casinobrood met Rode Wintertarwe Dit volkoren casinobrood is een (bijna) tegenhanger van het Semolina-Tarwe Casinobrood dat ik eerder plaatste. Een ideaal brood voor een tosti of sandwich vol voedingsvezels. Dit recept is goed voor het vullen van 1 casinoblik van circa 10x10x30 cm (o.a. te verkrijgen bij BakkerijWereld). Je kunt aan de…

Semolina-Tarwe Casinobrood

Semolina-Tarwe Casinobrood

Recept voor Semolina-Tarwe Casinobrood Met dit Semolina-Tarwe Casinobrood recept maak je een lekker wit casinobrood voor je tosti of sandwich. Naast Semolina zit er ook een deel Duits tarwemeel Type 1050 in dit brood (verkrijgbaar bij o.a. De Zuidmolen). Tarwemeel Type 1050 is een meelsoort en geen bloemsoort. Daarom zou je dit brood ook in…