Gekneed deeg

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad
Recepten Broden met een kookstuk Broden met kruiden of specerijen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Meergranenbrood Pistolets Volkorenbrood

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten
Recepten Boule Broden met zaden en/of pitten Gekneed deeg Gistbrood Vloerbrood Volkorenbrood

Volkoren Boule met in bier geweekte pompoenpitten

Een heerlijke (tarwe)volkoren boule met een Quellstück van pompoenpitten in bier. Dit brood heeft een hoge hydratatie (89%) waardoor het kneden van het deeg enigszins moeizaam kan verlopen. Voor dit brood gebruik je de ‘autolyse’ techniek om het deeg al wat hanteerbaarder te maken. Je kunt een ‘slap & fold’ techniek gebruiken voor het kneden,…

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen
Bollen Brood met decoratie van zaden of pitten Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Recepten

Zachte bruine maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte bruine bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 50% Volkoren tarwemeel (Ik gebruikte Volkorenmeel GLX van Holland Meel) 50% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 70% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor…

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen
Bollen Brood met decoratie van zaden of pitten Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Recepten Witbrood

Zachte witte maanzaadbollen en sesambollen

Een makkelijke variatie op mijn zachte witte bollen. Deze keer bollen zonder extra toegevoegde suikers! BAKKERSFORMULE 100% Tarwebloem (Ik gebruikte Smaragd Patent van Holland Meel) 68% Halfvolle melk 2% Zout 1% Instant Gist of 2,5% Verse gist 6% Zachte roomboter (optioneel) 1,5% Tarwe-eiwitten (Tarwegluten) voor een extra boost Voor de topping Maanzaad Sesamzaad