Gistbrood

Volkoren Gelrestoete oet de Slaege
Recepten Batard Broden met een Pâte Fermentée Gekneed deeg Gistbrood Samenwerking met leverancier Vloerbrood Volkorenbrood

Volkoren Gelrestoete oet de Slaege

Aan de bak met Slaege (Gele) Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Vandaag is niet de Rode Wintertarwe aan de beurt maar de E-weizen. De Gele Baktarwe van Jan en Ingrid uit Silvolde. Ook deze Tarwe lust wel wat water (en het…

Bruin haverbrood met 20% Havermeel
Recepten Batard Brood met decoratie van zaden of pitten Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Vloerbrood

Bruin haverbrood met 20% Havermeel

Bruin haverbrood, ontstaan vanuit een vraag in een Facebook-groep Zoals een deel van jullie wellicht weet ben ik actief in meerdere Facebook-groepen over het bakken van brood. In één van die groepen kwam een vraag naar voren over het brood ‘AH Stevig Haver’ van de Appie. Zoals bij veel recepten gaat het niet altijd in…

Bruine lunchbroodjes met Slaege Rode Wintertarwe
Recepten Batard Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Samenwerking met leverancier Vloerbrood

Bruine lunchbroodjes met Slaege Rode Wintertarwe

Aan de bak met Slaege Rode Tarwevolkoren Zoals je in mijn Bakboek kon lezen mocht ik van Slaege aan de slag met hun bakwaardige granen. Om te beginnen heb ik een recept voor een ‘simpel’ bruinbrood gemaakt. Ik heb gekozen om deze te bakken als ‘lunchbroodjes’, dit zijn 350 grams broodjes die bij ons in…

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad
Recepten Broden met een kookstuk Broden met kruiden of specerijen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Meergranenbrood Pistolets Volkorenbrood

Volkoren meergranen pistolets met rogge kookstuk, karwij- en venkelzaad

Dit recept voor Volkoren meergranen pistolets zit vol van smaak en heeft een zacht kruim. Door het gebruik van een Rogge Kookstuk kun je wat meer water kwijt in het deeg wat de versheid ervaring ten goede komt, door het gebruik van het kookstuk kon ik 73% water kwijt in het deeg (er verdampt ook…

Driegranen Vloerpunt
Recepten Batard Broden met een biga Broden met zaden en/of pitten Bruinbrood Gekneed deeg Gistbrood Meergranenbrood Vloerbrood

Driegranen Vloerpunt

Als je aan het spelen bent met samenstellingen van bloem- en meelsoorten kom je nog wel eens tot een heel smaakvol idee. In dit geval nam ik een combinatie van Tarwebloem, Volkoren Roggemeel en gezien er nog ruim voldoende havermout in de kast stond, Havermeel. Dit brood is extra op smaak gebracht door middel van…

Italiaanse Bollen
Recepten Bollen Broden met een poolish Broden met kruiden of specerijen Gekneed deeg Gistbrood Kleinbrood Witbrood

Italiaanse Bollen

Een recept voor heerlijke Italiaanse bollen. Lekker met kaas en tomaat, vlees of om te beleggen als pizza (en eventueel nog even af te grillen). Dit recept maakt gebruik van een Poolish voor wat extra smaakontwikkeling. De smaak van de Oregano is licht maar duidelijk aanwezig, je kunt dit eventueel wat verlagen. Ook kun je…