Gistbrood

Natuurlijk zit er in een desemcultuur ook gist. Maar deze gistbroden worden gebakken door gebruik te maken van een ‘Commerciële Gist’.

Zacht zoet witbrood met vanillesuiker en kardemom (geschikt voor vlechtbrood)

Zacht zoet witbrood met vanillesuiker en kardemom (geschikt voor vlechtbrood)

Zoek je een broodrecept dat goed geschikt is voor vlechtbrood? De samenstelling in dit recept is geschikt voor 2 zachte zoete witbroden die je (in langwerpige vorm) op één standaard bakplaat kwijt kunt. Het recept…

Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Vierkant vloerbrood met semolina, volkoren tarwe en gebroken lijnzaad

Afgelopen donderdag kreeg ik een nieuw receptenboek binnen. Namelijk ‘Brood 2’ van Levine van Doorne. Naast het maken van je eigen receptuur is inspiratie opdoen en bewezen recepten volgen toch ook wel heel leuk. Het…